Wysłany: Nie Gru 12, 2010 22:56 [R420] Problem z wiatrakiem chłodnicy.
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Na poczatku chciałbym sie przywitac. Jest to moj pierwszy post i juz potrzebuje pomocy.
Sytuacja wyglada nastepujaco: nie włącza sie wiatrak chłodnicy mimo wysokiej temp (gotowania sie) płynu w zbiorniku wyrównawczym. Wiatrak podłaczając bezposrednio do akumulatora działa. Czujniki temp i bezpieczniki sa sprawne. Wyczytałem ze po odłaczeniu czujnika temp lub zwarciu w nim styków wiatrak powienien sie krecic, u mnie to nie nastepuje
Co moze byc przyczyna nie uruchamiania sie wiatraka?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Gru 12, 2010 22:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Pon Gru 20, 2010 12:45
Mi też się nie włącza, nawet po odpięciu czujnika temperatury.
Przestał działać po zamontowaniu klimatyzacji. Pewnie coś z instalacją spieprzyłem ale weź tu teraz dojdź gdzie jest błąd.
_________________ Był --> Rover 400 1.6 LPG 1999
Jest --> Audi A4 Avant 1.8T LPG 1999
Mi też się nie włącza, nawet po odpięciu czujnika temperatury.
Sprawdzilem u siebie i tez mi sie nie wlacza po odpieciu czujnika temperatury, a wentylator dziala na klimatyzacji i podczas upalow tez nie dochodzilo do przegrzan wiec chyba sie wlaczal (nie zwrocilem uwagi).
Zatem pytanie do ekspertow, moze nie we wszystkich modelach wentylator wlacza sie po odpieciu czujnika temperatury??
Podpinam sie pod temat;/ dzis bylem u elektryka wszytko ok kable czujniki ok i wszystko dobre;/ czy jest jeszcze jakis 3czujnik moze??ugotowal mi wode myslalem ze tylko zapowietrzyl sie uklad. nastepnego dnia wlaczylem silnik i czekalem az sie nagrzeje wskazowka doszla do polowy i wygotowalo wode. moze ma ktos schemat podpiecia wentylatora do silnika czy cus;p
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum