Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.3 Rok produkcji: 1994
Witam, chciałbym się poradzić a nie jestem zorientowany, chcę wymienić klocki hamulcowe z przodu ale nie wiem jakie powinienem kupić, nie chodzi o markę, tylko o rozmiar klocków, czy powinny to być takie jak te? http://www.tomateam.pl/sk...amulcowy&c=1449 pytam bo gdzieś słyszałem że są różne rozmiary
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Tego nie wiem, ale jezeli chcesz zamowic np. w TomaTeam to Tomi na pewno Ci wysle to czego potrzebujesz. Wydaje mi sie, ze i tak jest jeden rodzaj klockow do 623, ale glowy sobie nie dam uciac.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Dzięki za pomoc, wygląda na to że te mniejsze są do wersji USDM Accord'a 2.2 itp chyba, tam też są tarcze 282mm tylko powierzchnia cierna jest mniejsza i klocki przez to też, ale nie jestem pewien.
Podłączę się pod temat, gdyż zamierzam wymienić z przodu tarcze i klocki. Znalazłem następującą aukcję:
http://allegro.pl/klocki-...1443849063.html
i prosiłbym o potwierdzenie, czy takowe do turboklekota'97 będą dobre... Jeśli ktoś wie coś o jakości w/w części, również prosiłbym o wyrażenie swojego zdania.
Czytałem na forum, że przy wymianie tarcz warto również od razu machnąć łożyska, które co prawda u mnie nie hałasują, więc zastanawiam się czy jest sens...
Dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam.
Łożyska zdecydowanie warto, a nawet praktycznie trzeba, gdyz zeby zdjac tarcze trzeba zdjac piaste, a wtedy zostaje nam bieznia od lozyska i trzeba ja zdjac mlotkiem. Po zdjeciu bieżni i złożeniu wszystkiego od nowa lozysko szybko sie wysypie.
Łozyska w TomaTeam kosztuja kolo 180zl za sztuke, ale naprawde polecam, bo zrobilem na nich wieeeeele kilometrow.
Warto tez zainwestowac w dobre tarcze, bo te slabsze maja tendencje do giecia sie, warto rowniez kupic "miekkie" klocki, aby wlasnie nie pogiely szybko tarcz.
Jezeli chodzi o diesla to glowy sobie nie dam uciac, ale zdaje sie, ze rowniez sa takie samo klocki jak 623, ale to jeszcze sprawdze.
[ Dodano: Pon Lut 21, 2011 14:42 ]
Zdaje sie, ze te same, przynajmniej wg. katalogu InterCars sa to te same klocki.
[ Dodano: Pon Lut 21, 2011 14:44 ]
Jezeli chodzi o aukcje to rozmiar wydaje wie byc dobry, tylko firmy tarcz bym nie polecal, u mnie sie pogiely po 2000km
Dzięki Perez, za wyczerpującą odpowiedź, należy się pomógł
(którego niestety nie dam rady)
Czyli daję se spokój z tą japońszczyzną i zamawiam komplet w TOMATEAM.
Wrzuce jeszcze male sprostowanie w dieslach sa mniejsze tarcze, a co za tym idzie i klocki!
TrAViShOn, niezamaco miedzy innymi od tego tu jestesmy, a niezaleznie jakie masz tarcze to Tomi wybierze Ci ladny komplet i doradzi, ktore dobre
Witam,
Zamówiłem u TOMIEGO tarcze i klocki TRW plus w/w łożyska i przy okazji filtry. Wszystko odpowiednio dobrane (fakt do diesel'a mniejsze tarcze i klocki Perez), koszt zadowalający, myślałem że wyjdzie więcej...
Jeszcze nie zakładałem, także nie wiem jak to wygląda od strony eksploatacyjnej, mam jednak nadzieję, że będzie spoko.
Dziękuję za pomoc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum