Ja mialem to samo! Jak juz wygralem ze srubami (trzymaly ze ja pier...zapieczone byly) to sie okazalo ze filtr nie ten! Pasuje jak Ci pisza Inni PP 942, kaske powiniennes odzyskac bez problemu -> nie twoja wina, ze w katalogu jest blad.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lut 24, 2011 16:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Średnio pamiętam a w domu mam tylko ten zły filtr(pp 829) ale po prostu nie ma jak zamocować wężyka z jednej strony, byś musiał na klej przykleić żeby on sie trzymał, zresztą idź do auta i zobacz jaka jest różnica Uwierz ze nie dopasujesz tego w żaden sposób, wiec kup odrazu pp 942.
jedna zasadnicza rzecz....jaki wymiar powinien miec otwor do wkrecenia przewodów?
bo ja mam odpowiednik w ktorym na gorze mam otwor 14, a na dole mam nakretke ktora ma 12, ale po jej odkreceniu otwor ma 14....a 14stki sa w obu otworach tego filtra co mowicie ze jest dobry czyli 942.
Pomógł: 9 razy Dołączył: 24 Sie 2010 Posty: 335 Skąd: Kraków
Wysłany: Czw Lut 24, 2011 18:15
Filtr z katalogu ma inny gwint na dole i nie da się go poprostu fizycznie przykręcić. Wymiary są takie same optycznie, ale nie pasuje. Jest błąd w katalogu naciąłem się na to jak i wielu użytkowników forum Został mi też ten katalogowy bo nie pasował. Co do wylatywania paliwa z filtra, jak odkręcisz wlew paliwa, to Ci nic nie wystrzeli po odkręceniu filtra, jedyne co to będzie się wykapywał, ale to normalne. Pozdrawiam.
[ Dodano: Czw Lut 24, 2011 18:15 ]
On ma być z tą redukcją, jak ją wykręcisz to będzie się lało. W tym PP942 masz odpowiednią średnicę gwintu z założoną redukcją i nic nie trzeba odkręcać. Pasuje od kopa
czyli nie jestem sam ze złym filtrem
chodzi oto, że oba filtry maja to 14, ale ten zły chyba jest inny skok gwintu i mimo dokręcenia paliwo wylatuje
więc czym szybciej zamień filtr
Pomógł: 9 razy Dołączył: 24 Sie 2010 Posty: 335 Skąd: Kraków
Wysłany: Czw Lut 24, 2011 22:02
Nie masz wyjścia - musisz kupić nowy filtr. Z tym katalogowym nic nie poradzisz. Popytaj znajomych może ktoś odkupi go od Ciebie, może ktoś potrzebuje, albo samemu wystaw na allegro...
zgodnie z ustawą masz 10 dni na zwrot zakupionych towarów przez internet bez podania przyczyny a sprzedający zobowiązany jest prawnie zwrocić Ci pieniądze.
Jeśli to była aukcja i Sprzedający nie zaznaczył takiej możliwości ten czas wydłuża się do 3 miesięcy.
Także .... wysyłka i wiooooo
pistolet napisał/a:
Nie masz wyjścia - musisz kupić nowy filtr. Z tym katalogowym nic nie poradzisz. Popytaj znajomych może ktoś odkupi go od Ciebie, może ktoś potrzebuje, albo samemu wystaw na allegro...
kolego ja znam swoje prawa...pisałem ze nie wymienie w takim sensie ze to sie nie opłaca, bo koszty przesyłki w obie strony pokrywam ja a wyniosa one polowe, a nawet ciut wiecej jak połowe nowego filtra
jakby to było w sklepie naziemnym juz bym mial wymieniony
swoja droga skoro tyle ludzi sie nacieło na ten filtr, to nie wiem czemu jeszcze nikt nie dał znac filtronowi ze ma złe dane w katalogu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum