Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Sty 2010 Posty: 84 Skąd: Anglia southampton
Wysłany: Nie Lut 27, 2011 18:13 [R75] Zgubiony kluczyk i sposób na otworzenie auta
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
witam
Zgobilem kluczyk od roverka 75 2.0cc z 2001r
czy ktos zna sposob otworzenia auta bez uszkodzenia karoserii?
wiem ze istnieja magicy lub serwis za ktory trzeba slono zaplacic dlatego chodzi mi o sposob podworkowy.
Prosze o pomoc
_________________ Veni, vidi, vici.
Ostatnio zmieniony przez apples Pią Maj 20, 2011 21:39, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lut 27, 2011 18:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jedyny sposób jaki znalazłem to wybicie tylnej lampy
rady dla innych w podobnej sytuacji (zamknięte z pilota i uzbrojony alarm)
1. próba na poduszki i drut odpada:
- klamki wewnętrzne nie działają
- przycisk otwarcia zdalnego wewnątrz nie działa - uruchamia alarm
- przycisk klapy bagażnika nie działa - uruchamia alarm
- szyby elektryczne nie działają
- zamek w klapie bagażnika można złamać ale bez kluczyka nie otworzy się (nie działa elektryka)
Można by powiedzieć forteca
być może są włamywacze i sprzęt do synchronizacji pilotów ale trzeba mieć takiego pod ręką
można też bić szybę i włazić przez okno i tylną kanapę (na szczęście nie składa się elektrycznie), tylko ciężko wracać ze Szwajcarii bez szyby w zimie
Ja oderwałem szkło w tylnej lampie - prawie w całości, wypchnąłem wkład z żarówkami i tapicerkę za pomocą wkrętaka, zniszczyłem wkład lampy i włożyłem rękę do kufra
Później "kropelka" i prawie nie widać włamania
Lampę oczywiście trzeba wymienić ale to już w kraju i max 100 pln
pozdrowienia dla roverzystów
Wysłany: Nie Lut 27, 2011 18:37
dziekuje za rady i za poprawienie bledu.
Lecz ja nie zostawilem kluczy w bagarzniku tylko nigdy ich nie mialem, poniewaz dostalem auto za darmo tylko brak kluczykow, ale wyczytalem, ze nie ma innego sopsobu jak megik meny
A takie pytanie, cz\y alarm bedzie dzialal w aucie jesli stoi juz z roka czasu bez zadnego uzytkowania?
bo to auto stoi juz ponad rok w miejscu
Po takim czasie alarm na bank się nie odezwie. A do tego auta chcesz się dostać żeby z niego coś wyciągnąć czy żeby odpalić i używać ? Bo jeśli chcesz je używać to najtańszym i najrozsądniejszym rozwiązaniem będzie chyba zamówienie nowego kluczyka w byłym serwisie ASO. Nawet wybicie szyby i wejście do auta nie pozwoli Ci nawet drzwi otworzyć.
Wysłany: Nie Lut 27, 2011 20:40
Chcem go uzywac,
ktos mi podpowiedzial ze jak wykrence stacyjke i wysle w odpowiednie miejsce to kluczyk mi dorobia. Tylko ze ja mieszkam w angli i juz nie ma servisow rovera a co to jest ASO to ja nie mam pojecia.
A co jeslij zamowie kluczyk? I co dalej? przeciez trzeba go obrobic i !@!$# zakodowac,
To jest strona gdzie mialem podac nr VIN i mieli mi jakis kod przyslac , zaplacilem 17Funtow przez Paypal lecz tego kodu nie mieli , wiec kase mi odeslali.
czy sa jakies podobne stronki gdzie ten kod moge dorwac??
Wysłany: Nie Lut 27, 2011 22:24
dobrze, ale dojscie pod nadkolem tak?? bo ja nigdy w zycu nie widzialem co jest pod maska R75 wiec nie wiem gdzie jest zbiorniczek. domyslam sie ze linka biegnie odwrotnie jak w waszych wersjach roverkow.
Wysłany: Nie Lut 27, 2011 22:38
trzeba wymontować klapkę (w nadkolu plastikowym) do wymiany żarówki, wyciągnąć gompkę uszczelniającą ,włożyć lewą rekę i szukać dwóch linek miedzy szyjką zbiornika płynu u góry, a metalowym nadkolem.Można też zdemontować koło i nadkole plastikowe.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum