Wysłany: Czw Mar 31, 2011 21:17 [620]Sonda lambda podlaczenie
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam, chcialem wymienic sonde lecz moja stara posiada kolory bialyx2 , zielony i czarny, a uniwersalna 2xbialy, szary i czarny Nie bedzie problemow jak podepne biale do bialego, zielony do szarego i czarny do czarnego?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 31, 2011 21:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
tak sobie patrzę na sondy w IC i do twojego auta jako zamiennik podają sondę m.in. Bosch 0 258 986 507 za 268 zeta, to jest uniwersalna z 4 przewodami- białyx2,czarny i szary. Ten szary najpewniej będzie odpowiadał za to samo co zielony w oryginalnej sondzie, bo za nic innego nie może odpowiadać. Zadzwoń do IC albo foty i będziesz wiedział. Sprawdziłem jeszcze w katalogu Boscha i sonda z takimi kablami pasuje jako zamiennik
Podlacze sie pod temat.
Kupilem sonde boscha uniwerslana 0 258 986 507 do 620Si f20z1. Wymienilem ja "profilaktycznie", bo duuuuzo pali mi samochod, okolo 15 w miescie przy delikatniej jezdzie , zreszta wczesniej byla sonda golden lodge, wiec wolalem jaks lapsza miec
Po wymianie w kilka sekund po odpaleniu samochdu zapalil sie blad 41 - podgrzewanie sondy lambda.
ok, wiec oddalem na gwarancje, wymieniono ja na nowa, zamontowalem w samochodzie i znowu to samo!
po zamontowaniu jakiejs starej oryginalnej sondy hondy z ucieta wtyczka check sie nie zapala.
moze ktos wie OCB, bo mi juz rece opadaja.
bezpiecznik od ECU wyjmowalem.
co ciekawe, po wymianie na sonde hondy, check sie nie zapala, ale jak wymigam kody, to blyska kod 41
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum