Wysłany: Nie Kwi 03, 2011 12:01 [Rover 200]Kilka podstawowych pytań
Witam, bełkot na większości forów mnie dobija więc spytam u tych którzy według mnie powinni mieć najlepsze informacje czyli użytkowników;]
Na początek zaznaczę że Rovera chce kupić jako moje pierwsze auto więc już pewnie nie trudno domyślić się że będzie mnie interesować coś z serii 200.
Kilka pytań:
Czy znajdę coś dobrego do jazdy za ok 6-7 tyś.?
Czym się różni Rover 200 od Rovera 214?
Czy samochód ten w ogóle nadaje się na pierwsze auto?
Jak z wyposażeniem w przedziale cenowym jaki podałem?
i to co nurtuje najbardziej w świetle dzisiejszych cen czyli jakie spalanie?
Często te auta są porównywane do hond a jak z przestrzenią Rovera 214 w porównaniu do hondy civic 5 generacji?
Może polecicie jakiś inny model Rovera? Jestem otwarty na wszelkie sugestie. Ewentualne pytania dodatkowe będę zadawał w trakcie
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 03, 2011 12:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Myślę, że w tym przedziale cenowym powinno się coś znaleźć godne zainteresowania.
sledz27 napisał/a:
Czym się różni Rover 200 od Rovera 214?
Niczym. "214" to jak nic rover z silnikiem 1.4, a nazwę "200" wprowadzano coś koło 1998 roku.
sledz27 napisał/a:
Czy samochód ten w ogóle nadaje się na pierwsze auto?
Jak najbardziej. Sam go kupiłem jako pierwsze autko.
Cytat:
Jak z wyposażeniem w przedziale cenowym jaki podałem?
Myślę, że jak na ten przedział jest bardzo wysokie. Przednie szybki elektryczne, 2x poduchy, klima, el lusterka, przednie św. przeciwmgielne, skórka, czasami nawet trafi się egzemplarz z podgrzewanymi przednimi fotelami.
sledz27 napisał/a:
i to co nurtuje najbardziej w świetle dzisiejszych cen czyli jakie spalanie?
Zależy jaki silnik?? Benzyna będzie ci w mieście palić 8-9 litrów w trasie 6-7, diesel miasto ok.7 litrów, trasa 5-6 litrów.
sledz27 napisał/a:
a jak z przestrzenią Rovera 214 w porównaniu do hondy civic 5 generacji?
Powinno być po równo, ale myślę że z lekką przewagą na rovera 214.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum