Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Sty 2010 Posty: 84 Skąd: Anglia southampton
Wysłany: Pon Lut 28, 2011 19:55
a komp znajduje sie pod maska??
jeslij tak to w cale nie musze wybijac szyby, wystarczy otworzyc maske przez otwor do zmiany zarowek tak jak koledzy opisuja.
Tak??
jeslij tak to w cale nie musze wybijac szyby, wystarczy otworzyc maske przez otwor do zmiany zarowek tak jak koledzy opisuja.
Tak??
goliat, Mieszkasz w UK to zadzwoń do dowolnego byłego ASO rovera i powiedzą ci jak dorobić na podstawie VIN cały kluczyk. W Polsce to koszt ok 1000zł. Ściągają je prosto z Niemiec.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Sty 2010 Posty: 84 Skąd: Anglia southampton
Wysłany: Wto Mar 01, 2011 18:49
probowalem to zalatwiac wczesniej, tez mowili ze z niemiec cos sciagaja,
to kosztuje to 200F
a jakby tak bezposrednio z niemcami sie zkontaktowac?? nie bedzie taniej?
Tak??
Nie. Centralka z immo.
Centralka z immo w angliku jest pod przednim prawym słupkiem w środku auta
goliat Mam do sprzedania komplet zamków z kluczykami i modułami tanio
Wysłany: Sro Maj 25, 2011 19:50
Walczyłem dzisiaj z takim samym problemem i się udało.
Otworzyłem przez rozwiercanie zamka w klapie ale teraz bym spróbowal inaczej i pewnie też by poszlo. Teraz mam zamek do wymiany ale zawsze to lepiej niż szyba...
Jakby co to służę podpowiedzią jak się do tego zabrać
Pozdr
Witam kurcze właśnie teraz mam ten sam problem jestem 400km od domu kluczyk zapasowy nie przy sobie a jeden w bagażniku wiem tylko tyle ze nie mam składanej tylnej kanapy czy jak rozbije szybę da się to jakoś rozkręcić i dostać się do bagażnika lub też jak wyżej opisane z ta tylna lampa tylko kurcze nie wiem gdzie ten kluczyk jest raczej go nie dosięgnę przez tą lampę jakie rozwiązanie jest najlepsze proszę o pomoc w miarę jak najszybciej bo już mam przekichane w pracy
[ Dodano: Pon Mar 19, 2012 07:41 ]
chyba ze otworze maskę odepnę akumulator i wtedy zbije szybę żeby się nie załączył alarm i po chwile podłącze go i spróbuje guzikiem otworzyć bagażnik da to coś może jakieś głupoty wymyślam ale poważnie nie wiem co mam robić;/ chyba ze się ta kanapę jakoś da rozkręcić jak nie to chyba ta lampa mi zostaje tylko czy dam rade znaleźć kluczyk to nie mam pojęcia
Cześć, jak na 100% nie masz składanej to przerąbane. Możesz zamówić "legalne" włamane do auta - awaryjne otwieranie, może coś poradzą, licz się wtedy z rozwalonym zamkiem bagażnika.
Wydaje mi się, że najtańsza opcja to wysłanie z domu klucza kurierem - w 24h powinien dojść.
Najtańsze wyjście to zbić tylną lampę zaświecić do bagażnika np. komórką, zlokalizować klucze i wyjąć jakimś kijem nawet czy drutem
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
każda kanapa jest składana, tylko że jedne na guzik a inne na tasiemki, które trzeba znaleźć pod oparciem kanapy i pociągnąć, ale jak radzicie koledze włamy albo wybijanie lampy to powinien Wam za to odpowiednio podziękować rachunkiem za nową lampę, przez którą i tak nic nie wyjmie...
problem w tym ze w domu nikogo nie ma a klucze z domu mam przy sobie wiec kurier z kluczykiem odpada szyby mi szkoda wybijać bo będzie nie oryginalna a jestem na takim zadupiu ze dzwoniłem po tych specach i za sam dojazd chcą po 300zł + drugie tyle robocizna a to z tą lampą testowane już kiedyś czy tylko przypuszczenia ?
Do R75 można sie dostać zdecydowanie łatwiej. Bez zbijania szyb i lamp, bez wiercenia niszczenia zamków etc. Potrzebne 2 śrubokręty, Klucze torx, kawałek metalowego drutu
Nie bede opisywał na forum ze względów bezpieczeństwa. Jak ktoś będzie zainteresowany to wyśle opis na prv.
Rozumiem ze sposobem Tomi_114, bez uszkadzania auta?
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum