Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2005
Witam,
od niedawna jestem posiadaczem Zs-a 120 , po face liftingu. Czasami wyświetla mi się kontrolka z poniższej foty (taki prostokąt z trójkątnymi zębami od dołu). Szukałem wszędzie i nie udało mi się dowiedzieć co ona oznacza. Może ktoś z was wie o co z tym chodzi ?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Kwi 22, 2011 23:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
zanim cokolwiek dolejesz sprawdz kolor i poziom płynu chłodniczego w zbiorniczku wyrównawczym
jeżeli będzie za mało to dolej takiego samego
co do kolorów to są trzy opcje: zielony, czerwony lub kawa z mlekiem
kolor plynu nie ma wiekszego znaczenia poza estetycznym. Wszystkie plyny ktore sa na bazie glikolu sa ze soba mieszalne.
Jeszcze jedno pytanko/prośbę mam. Dysponuje ktoś może instrukcją to zs-a po face liftingu? Lekko zagadkowa jest też konsola od dmuchawy, nie wiem np od czego jest przycisk z 'termometrem' , jak wlaczyc sama dmuchawę bez klimy itp.
koledzy jesteście pewni, z to kontrolka od stanu płynu chłodniczego bo mnie się gdzie śo uszy obiło, że to kontrolka od stanu płynu do spryskiwaczy, ale nie jestem pewien w 100%
Jeszcze jedno pytanko/prośbę mam. Dysponuje ktoś może instrukcją to zs-a po face liftingu? Lekko zagadkowa jest też konsola od dmuchawy, nie wiem np od czego jest przycisk z 'termometrem' , jak wlaczyc sama dmuchawę bez klimy itp.
Przycisk z termometrem jest od... termometru Jak go naciśniesz, to masz temperaturę powietrza zewnętrzną. Jak chcesz samą dmuchawę, to klikasz przycisk "AUTO" i na wyświetlaczu musi wyświetlać się"ECON" (może też migać).
Piszesz o sytuacji kiedy występuje usterka. Wtedy oczywiście kolor ma znaczenie jako objaw nieszczelności (pomaga w diagnozie).
Mnie chodziło o to, że np zielony płyn chłodzący na bazie glikolu można spokojnie mieszać z płynem np czerwonym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum