Wysłany: Sob Kwi 23, 2011 10:27 [R600] Zapach benzyny
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1994
Witam, od jakiegos czasu odczuwalny jest w aucie i obok auta szczególnie od strony zbiornka paliwa pod nadkolem zapach benzyny !
Nigdzie nie ma jakiegos przecieku.
Sprawdzałem przewody od silnika do baku i w baku wszystko jest ok.
Czy ktos kiedyś miał taki przypadek na forum ?
Czy może to być wina jakiegoś odpowietrznika ?
Sprawdź przewód od wlewu do baku, możesz też ściągnąć boczek w bagażniku.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
witam. mam problem z sprzeglem hydraulicznym w roverku 600. wymienilem pompe plus wysprzeglik zalalem uklad plynem i odpowietrzylem lecz po kilku chwilach pedal sprzegla robi sie coraz miekciejszy a na drugi dzien kicha totalna a pompa sama niezaciaga plyna ze zbiorniczka. czy moze ktos pomoc w tej kwestii???
pozdrawiam.
Oczywiście, że postaramy się pomóc, ale dla zachowania porządku na forum przeczytaj regulamin i najpierw poszukaj czy nie było podobnego tematu, a jak nie znajdziesz po prostu załóż nowy, a nie piszesz w temacie o zapachu benzyny.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Ostatnio też trochę walczyłem z przewodami paliwowymi. Pierwsze objawy były takie, jak napisano wyżej - zapach benzyny i zero widocznych wycieków. Po tygodniu od pierwszych objawów cała zawartość baku wylała się przez dziurę w przewodzie paliwowym:P Nie wiem jak dokładnie oglądałeś przewody ale możesz zrobić to jeszcze raz pod kontem ognisk korozji i śladów ewentualnego gnicia. Weź też pod uwagę fakt, że kiedy silnik nie pracuje w przewodach nie ma ciśnienia i wyciek może się nie pojawić.
Szczegolnie przyjzyj się tym przewodom pod autem, bo to znana przypadlosc starszych 600 i 400. Tak samo przewody hamulcowe, ktore ida razem z paliwowymi pod podloga.
auto właśnie idzie na kanał i zaczynam grzebać.
Ostatnio zauważyłem ze zapach sie nasila jak sie pojeździ autem po zakrętach, czyli moze być ze coś jest z wlewem paliwa.
Ale aby tam sie dostać to trzeba cąły bak demontować chyba ?
rami1000 jak dostałem sie do baku od srodka ? Jak ja ostatnio odkrecałem zbiornik to pąpka jest po jednej stronie a pływak po drugiej do pływaka sie dostaniesz a do pompki tylko po zdjeciu baku od spodu.
Czy moze w SDI jest inaczej ?
Problem nie zostął zażegnany z braku czasu ..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum