Wysłany: Czw Maj 12, 2011 16:28 [R200] Problem z ryglowaniem zamka
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Witam serdecznie w moim roverku 200 czasami przy zamykaniu bądź otwieraniu drzwi rygluje się nadmiernie zamek w prawych bądź lewych drzwiach przednich. Nie występuje efekt w postaci otwarcia drzwi po zamknięciu, lub na odwrót. Czy jest to normalne, jak temu zaradzić?
Z góry dziękuje i pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 12, 2011 16:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Znaczy się, że jak zamkniesz z pilota i później chcesz otworzyć, to nie wszystkie się otwierają i musisz je otworzyć od środka. Dobrze zrozumiałem? Jeśli tak, to nie jest to normalne i mi wygląda na problem z centralnym. Jeśli źle zrozumiałem, to dlatego, że jakoś tak chaotycznie napisałeś
po zamknięciu lub otwarciu stukanie centralnego tak jakby sie zamykał kilka krotnie lub otwierał zależy co robisz pilotem, typowe zachowanie centralnego, ja tak dwa lata jeżdże i jest ok za każdym razem sprawdzam dla pewności czy się zamkneły ale nigdy nie było tak żeby się otworzyły
[ Dodano: Nie Maj 15, 2011 22:15 ]
lekarstwo na to to wymiana siłowników ale po co skoro działają
działa wszystko ok z pilota i zamyka i otwiera tylko czasem długo się ryglują, i to denerwuje, ale jak to siłowniki to nie ma sensu, dzięki za odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum