Wysłany: Sob Maj 28, 2011 21:03 [Freelander] Pływa po drodze
Typ: TD4 Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
Witam mam problem z autem wymieniłem już drążki i dalej to samo auto pływa na drodze a jak są koleiny to to już całkiem .Wydaje mi się że to coś z przodu ale nic nie stuka nie widać luzów niby wszystko ok. Czuć to na nierównej drodze i koleinach lub jak się przyśpiesza gwałtownie , wrażenie jakby prawe koło odchylało się na zewnątrz ..... nie wiem co to może być. Może ktoś ma jakiś pomysł. Dzięki
Ostatnio zmieniony przez apples Wto Maj 31, 2011 16:33, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 28, 2011 21:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Auto to europejczyk czy przekładaniec.
Jak przekładaniec to na jakiej maglownicy to zrobione.
Jak na oplowskiej to bardzo możliwe jest takie zachowanie.
Sam widziałem osobiście kilka takich "wynalazków" w których drgała kierownica.
Jeśli jest to europejczyk to zaczął bym od sprawdzenia końcówek wahacza, potem łączki stabilizatora.
Może dołem gdzieś było wahaczem uderzone.
Sam drążek stabilizujący w jakim jest stanie.
w jakim stanie są gumy.
Może pojedź na jakąś stację diagnostyczną na szarpaki.
Jestem wlascicielem od 2,5 lat auto przelozylem 1,5 roku temu i bez problemow caly ten czas maglownica jest orginalna .tak jak pisalem wymienilem koncowki drazkow .Pytanie o opony kupilen nowe opony ale tanie czy mozliwe ze to moze byc problemem opony "sunny" dzieki za odp.
Jak najbardziej to mogą być opony.
Proponuję zrobić doważanie na kole.
Patrzyłeś opony, ale od środka.
Raz miałem taki przypadek że zrobiło się jajko od środka opony i miała straszne bicie.
chodzi oto ze nic nie stuka nie bije niema objawów, lapiesz za koło jak szarpiesz to niby jest ok a jednakk cos jest nie tak przeglad mialem dwa miech temu chyba najlepiej bedzie jeszczce rar zrobic badanie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum