_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie do konca
Czujnik wymieniony, ale poprawy brak. Co wiecej objawy jeszcze przed wymiana sie rozszerzyly do odcinki jak na filmiku, tyle ze przy ok 2700. Cos Wam to mowi? Czekam na zapasowy kolektor. Wymienimy i sie zobaczy. Poki co dziekuje wszystkim za wielka pomoc.
MG TF 160 srebrny pocisk
T4 pokazało błąd balance i butterfly'ów, zobaczymy co pokaze po kolektorze z bliźniaka
Czyli oba VISy do d..y, a do tego grzechoce, ech.. pewnie się połamały wodziki od zaworów Power w kolektorze
MG TF 160 srebrny pocisk
Niestety jak juz chyba pisalem dopiero w poniedzialek bede mogl to sprawdzic i dam znac.
Jeszcze raz wielkie dzieki.
[ Dodano: Czw Sie 04, 2011 17:09 ]
Diagnoza: czujnik położenia wału korbowego (nie wiem czy ELM sie nie pomylil - moze rzeczywiscie kwestia firmware'u albo blad w sofcie) + wymieniona sonda lambda.
Ale to w końcu VIS'y, czy lambda, bo się zgubiłem?
Bo wcześniej pisałeś, że wymiana czujnika nie pomogła.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Nie pomogła wymiana czujnika położenia wałka rozrządu. A okazało się, że walnięty był wału korbowego. VISy sa ok. Lambda wyszła na kompie podobno i stąd mogło być spalanie większe o którym sknerko wspominał. Możliwe też, że się przyczyniła do objawów. Jutro, mam nadzieję, odbieram autko to się od Mariusza wszystkiego dowiem
Pozdrawiam
[ Dodano: Pią Sie 05, 2011 19:34 ]
Dzisiaj odebrałem autko. Mariusz wspomniał, że problem mógł wynikać z tłumaczenia w sofcie którego używałem, więc przestroga - nie używać polskich tłumaczeń. Możliwe, że ktoś pomylił crankshaft z camshaftem i mamy rozwiązanie zagadki
A już ZSika chciałem ochrzcić Złamana Strzała - Broken Arrow
Witam nie chcial bym zakladac nowego tematu gdzie dokladnie znajduje sie czujnik cisnienia na listwie Bo jakos go nie moge znalesc I czujnik wysokiego cisnienia ..?Rover 75 2.0V6
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum