Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Mam pytanie czy w Roverze 75 2.0 CDT z 2001roku powinny być podgrzewane spryskiwacze? Gdzieś doczytałem, że tak. A mój chyba nie ma bo właśnie dzisiaj mi zamarzły
- Jak wygląda podgrzewany spryskiwacz? Idą jakieś dodatkowe przewody do niego (np. zasilające) ?
- Czy ewentualnie taki system ktoś kiedyś montował?
http://allegro.pl/system-...1344630300.html
_________________ Adam
Ostatnio zmieniony przez apples Sob Maj 21, 2011 17:43, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Gru 01, 2010 14:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sro Gru 01, 2010 16:10
reed napisał/a:
Mam pytanie czy w Roverze 75 2.0 CDT z 2001roku powinny być podgrzewane spryskiwacze? Gdzieś doczytałem, że tak. A mój chyba nie ma bo właśnie dzisiaj mi zamarzły
podgrzewanie spryskiwaczy było w opcji. Grzane są po włączeniu zapłonu (tak jak lusterka ).Jak są podgrzewane ,to do maski wchodzi wiązka przewodów (razem z przewodem doprowadzającym płyn).Połączenie jest równoległe.
[ Dodano: Sro Gru 01, 2010 16:10 ]
Były 3 poziomy wyposażenia i 20 elementów w opcji. Nie mam pewności , ale podgrzewane spryskiwacze ,były w opcji razem ze spryskiwaczami reflektorów (tak jest właśnie u mnie).
ale jest pytanie, czy były montowane jak nie było spryskiwaczy reflektorów
No właśnie tego nie wiem, bo w broszurce od R75 tego nie napisali.
A ja w sumie nawet nie wiem czy u mnie jest podgrzewanie dysz, bo spryskiwacze reflektorów mam, ale nie mam ksenonów. No ale ogólnie jak tak czytam co wersja wyposażenia C3 powinna mieć w standardzie to zastanawiam się czy ja mam C3 bo jakoś namieszane jest z tym wyposażeniem.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wysłany: Czw Gru 02, 2010 14:41
ZiGi napisał/a:
A ja w sumie nawet nie wiem czy u mnie jest podgrzewanie dysz, bo spryskiwacze reflektorów mam, ale nie mam ksenonów
myślę ,że masz podgrzewanie dysz ,bo to była łączna opcja dodatkowa (ogrzewane dysze i oczyszczanie lamp ). Opcjonalne dodatkowe wyposażenie nie ma związku z poziomami wyposażenia ,bo moglo być stosowane z każdym poziomem.
Wysłany: Nie Sie 21, 2011 12:01
Panowie może zadam głupie pytanie ale czy spryskiwacze lamp włączają się razem z spryskami od szyb Bo jeśli tak to u mnie to nie działa lub są dysze pozapychane Jak to najlepiej zdjagnozować , sprawdzić
1.Tak.
2. Dojście do pompki, żeby zdiagnozować nie należy do najwygodniejszych i najprostszych. Najlepiej byłoby ściągnąć zderzak Można porozbierać plastyki nadkola, ale to też nie jest za bardzo proste.. Dla wszystkiego czego najpierw warto sprawdzić bezpiecznik F30 na 30A nad nogami pasażera.
Ja swoje spryskiwacze reflektorów przy wymianie zderzaka wywaliłem do śmietnika, bo ksenonów nie będę zakładał, a płynu pobierają tyle że szkoda gadać
Wysłany: Nie Sie 21, 2011 15:08
E no co Wy płynu wam szkoda Jeżeli coś jest to szkoda to demontować Muszę dobrać się do moich sprysków . SENIORA dzięki za jasną odpowiedz . Muszę sprawdzić ten cykl może nie wstrzeliłem się w co piąty
Płynu to może nie tak szkoda jak wnerwia zero efektu i popaprany przód świeżo umytego auta - co nie lej a znaki od płynu i tak zostają.
No a dodatkowo, jak za 800 km podroży ci wywala w powietrze pełny pojemnik płynu bez potrzeby (był początek zimy, wiec trzeba było często używać spryskiwania szyb) to chcesz nie chcesz a zastanowisz się
Typ: CDTi Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Pytanie do tych, którzy mają podgrzewane spryskiwacze przedniej szyby.
Możecie powiedzieć gdzie macie orginalnie poprowadzone przewody elektryczne od spryskiwaczy w kierunku do nadkola?
Razem z przewodem płynu czy innym otworem?
Wysłany: Pon Wrz 26, 2011 13:39
Pieta napisał/a:
Możecie powiedzieć gdzie macie orginalnie poprowadzone przewody elektryczne od spryskiwaczy w kierunku do nadkola?
są prowadzone osobno.Płyn z przodu specjalnym otworem, a elektryka na końcu blotnika przy szybie.
są prowadzone osobno.Płyn z przodu specjalnym otworem, a elektryka na końcu blotnika przy szybie.
Przetarł mi sie przewód i nie widzę drugiej końcówki. Szukałem jakiegoś specjalnego otworku do tych przewodów i nie mogłem znaleźć.
Poszukam tam gdzie podpowiadasz
Dzięki
siema
a jest możliwość dołożenia tych podgrzewczy do spryskiwaczy? czy to ze spryskiwaczami trzeba zmienić? jak to podłączyć? i czy potrzebna jest wizyta u Pana T4
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum