Wysłany: Sob Sie 27, 2011 22:49 [MGF/TF] Znika płyn chłodniczy
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1996
Jak w temacie, wlewam płyn do zbiornika i po paru km praktycznie znowu go nie ma albo jest w tym samym miejscu jak dolewałem czyli na dnie, wycieku nigdzie nie zlokalizowałem . Co to może być?? Dodam, że auto się nie grzeje od czasu jak go mam czyli ok 2 miesiące tyko raz temp weszła na czerwone po dosyć ostrym traktowaniu, oprócz tego zawsze w połowie. Dzięki za podpowiedzi !
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sie 27, 2011 22:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Przy takiej ilości płynu, który znika w tak szybkim tempie, to na pewno nie wina korka. Musisz mieć gdzieś wyciek...Jeśli płyn cieknie na rozgrzany element silnika, to od razu odparowuje i ciężko znaleźć po nim ślad (szukaj zielonego nalotu). Jakieś inne, niepokojące objawy masz? Kłopoty z odpaleniem/nierówna praca/szarpanie itd?
Silnik chodzi ok, słyszałem ,że może to być uszczelka pod głowicą ale silnik się nie grzeje więc cholera wie. Dokładnie wygląda to tak, wleje płyn do zbiornika do full, pojezdze i jest na dole zbiornika ale wiecej nie zniknie, jest zawsze tak ze widać płyn. A poza tym gdzie tam ku*wa na tym zbiorniku jest oznaczenie max - min, bo za cholere nie moge sie dopatrzeć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum