Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Witam,
w ostatnim czasie zaczęły mi falować obroty. Na początku objawy były takie, że gdy hamowałem silnikiem i obroty spadały, to od czasu do czasu zaczynało poszarpywać silnikiem, jakby dostawał lekkiej czkawki. Później zorientowałem się, że gdy jest rozgrzany i jest na luzie, to dziwnie chodzi, tzn jakby lekko nie równo, tzn co jakiś czas lekko zadrży. Obecnie gdy stoję na luzie i patrzę się na wskazówkę obrotomierza to widzę, że co chwilę podnosi się do góry i lekko opada. Widać to jeszcze wyraźniej gdy stoję na luzie i próbuję utrzymać obroty na poziomie np. 1500, wtedy obroty falują dużo bardziej. Poniżej zamieszczam link do filmiku na którym widać owe falowanie obrotów, gaz trzymam ciągle w tej samej pozycji a wskazówka co chwila wariuje. Co może być przyczyną takiego zachowania? Dodam tylko, że wyczyściłem silniczek krokowy oraz przewód podciśnienia i nic to nie pomogło.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Maj 2010 Posty: 77 Skąd: Lublin
Wysłany: Sob Paź 08, 2011 09:58
Sprawdziłem wczoraj wieczorem kable i są ok, tzn nie widziałem żeby coś się świeciło a było wilgotno bo padał deszcz więc jakby coś było nie tak to powinno być widać. Radio grało
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum