Pomógł: 6 razy Dołączył: 14 Sie 2011 Posty: 189 Skąd: Chrzanów
Wysłany: Sob Paź 29, 2011 11:55 [R25] ostro kopci powyżej 2 tyś
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
witam to znowu ja...wymienilem przeplywke...kreci powyzej 4 tys ale streasznie kopci...nawet w trakcie jazdy powyzej 2 tys na kazdym biegu robie zaslone dymna... sadze ze przewodzik bedzie zapchany...ale czy konieczna wymiana czy mozna wyczyscic?? jak sie do tego zabrac?? tj gdzie go znajde?? mysle ze wiem ale wole sie upewnic...czy to napweno przewodzik?? czy moze pompa zle ustawiona lub cos z wtryskami??
_________________ EMERYT19
Ostatnio zmieniony przez szoso Sob Paź 29, 2011 18:35, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Paź 29, 2011 11:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jaki przewodzik po wymianie przepływki tak sie stało moze przepływka oszukuje i komp daje zbyt duzą dawkę paliwa a odłącz przepływke i sprawdź czy kopci
Pomógł: 6 razy Dołączył: 14 Sie 2011 Posty: 189 Skąd: Chrzanów
Wysłany: Nie Paź 30, 2011 14:38
no jak pracowalem w pl to mialem ok 5km do pracy to i okolo 10 potrafil szarpnac...teraz to ciezko wyliczyc ale sporo raczej... z tym ze ja raczej oszczednie nie jezdze... raz pod przymusem to prawie tys km na baku zrobilem.....posprawdzam dzisiaj ic i inne gadzety... zreszta mam czas to olej i filtry wymienie... jak to nic nie da wstawie go albo do warsztatu albo na serwis jak tutejsze mechaniki nie dadza rady....bo sam chyba wtryskow nie sprawdze...
[ Dodano: Nie Paź 30, 2011 14:38 ]
empi napisał/a:
Jak dojdziesz prawdziwej przyczyny to napisz
znalazłem nieszczelny wąż... od chłodniczki do silnika... uszczelnilem... ruszylem... patrze w lusterko i czysto....radosc:] luz pedal w podloge i znowu niecale 4 tys.... mozliwe ze nowa przeplywka padla??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum