Hej mi też stukało przy skrętach, wymieniłem drążek i końcówkę i przestało. Po ustawieniu geometrii ściąga mi samochód w prawo, mechanik twierdzi że geometria jest ustawiona i ne ma z tym nic wspólnego, sądzi że to wina opon i podpowiada żeby przełożyć tył na przód, myślicie że pomoże?
Hej mi też stukało przy skrętach, wymieniłem drążek i końcówkę i przestało. Po ustawieniu geometrii ściąga mi samochód w prawo, mechanik twierdzi że geometria jest ustawiona i ne ma z tym nic wspólnego, sądzi że to wina opon i podpowiada żeby przełożyć tył na przód, myślicie że pomoże?
Mam dokładnie to samo,to samo mówi też mechanik.Dodam że mam nowe opony Michelin,założone kilka tyg.temu(w tym samym warsztacie)
Witam. Nie będę zakładał nowego tematu tylko podepne się pod ten. Mam taki problem, że przy skręcie w lewo tylko i wyłacznie, nieważne czy na postoju czy w czasie jazdy coś tyka,skrzypi nie wiem jak to nazwać z lewej strony i najbardziej w środku Brzmi to tak jakby otwirać powoli stare ciężkie drewniane drzwi. Najpierw postawiłem na łożysko, bo sprężyna stawała i po kawałku przeskakiwała dalej jak skręcałem kołami. Łożysko wymieniłem, ale niestety problem nie znikł. Sprężyna obraca się już płynnie, ale to tykanie mnie dobija. Wymienione z przodu wahacze,tuleje,łączniki stabilizatora, amortyzatory i łożysko z lewej.Poduszka i sprężyna w dobrym stanie.
Klima wyłączona, chodzi cały czas na eco. Po robocie wyłacze wentylator całkiem i sprawdze, ale raczej nie widzę związku ze sprawą. Chociaż nigdy niewiadomo.
[ Dodano: Sro Lis 16, 2011 18:30 ]
W aucie wyłączone wszystko, tyka dalej przy skręcie.
[ Dodano: Czw Lis 17, 2011 18:57 ]
I co tam? Jakieś pomysły?
[ Dodano: Sob Lis 19, 2011 16:13 ]
Witam ponownie. Zlokalizowałem usterkę. Tyka na poduszce amortyzatora, ale tylko w jedną stronę. Przy wymianie łożyska obejrzałem poduszkę i naprawdę wyglądała super. Jaka może być przyczyna? Zaczęło się to po wymianie amortyzatora. Może za fest dokręcone??? Jakieś sugestie???
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum