Wysłany: Czw Gru 15, 2011 17:13 [214si]na niskich obrotach auto tak jakby gaslo..
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
witam otoz po wymianie sondy na taka z wtyczka bosha autko jedzi lecz przy niskich obrotach np na 2 lub 1 to przy 2000tys autko jakby gaslo trzeba duzo gazu i tak jakby gaslo dodam wiecej gazu i szybka rzuca nim do przodu ,a wczesniej tak nie bylo moglem sie toczyc na 2 spokojnie podjezdzac do swiatel czy w korku
_________________ sew
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 15, 2011 17:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a mi taka zamontowali bosch sonda 0 258 003 229 i oprocz rannych przygod to pozniej znow taci moc a zachwile znow ma lub potrzasnie silnikiem..juz sam nie wiem co robic ,byla zastepcza sonda z opla jakiegos to jezdzil jak burza a teraz znow
ja miałem problemy nie z sondą tylko z ścieżkami w kompie co odpowiadały za sondę, byly przepalone, tak samo masa i odraz u jakieś kondensatorki mi powymieniali.
Zobaczyli ze sonda pracuje od 0 do 0,5v a powinna od 0 do 1v po wymianie tego wszystkiego autko jak nówka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum