kontrolke mozna oczywiscie zgasic poprzez np wymiane czujnika uderzeniowego i wlozenie wystrzelonej poduszki natomiast napinacz mogl zostac nie wymieniony
_________________ "bo gdybym zginął to opiekuj się moją rodziną..."
Pomógł: 36 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1654 Skąd: wieluń
Wysłany: Sob Sty 14, 2012 16:03
czyli zostaje podłączyć pod byle komputer aby zobaczyć czy łączy z poduszkami... bo często jest tak że po wystrzeneniu niemożna sie połączyć ze sterownikiem poduszek
_________________ -DIAGNOSTYKA I NAPRAWA PIECY I STEROWNIKÓW WEBASTO !
-NAPRAWA SILNIKÓW WENTYLATORA CHŁODNICY W ROVER 75
Auto kupione....ktoś wcześniej zarzekał że na bank bite. Było zmierzone miernikiem zadnen element nie uderzony i nie malowany. Warstwa lakieru 120-130.
Silnik rowno pracuje nie kopci!
stan w srodku jest taki sam jak na zdjęciach.
Jedyny mankament to tylni amorek...
Dziękuje za porady:)
[ Dodano: Sob Sty 14, 2012 23:16 ]
Dodam odnośnie tego dziwnego zachowania...
Obstawiam albo amor albo wahacz...
Zachowanie auta jest takie ze na dziurach dziwnie zachowuje się tak jakby za bardzo dobijał.\
na drodze auto jest sztywne dobrze się trzyma, tylko na dziurach właśnie tak dziwnie dobija za bardzo tył...
Najlepsze jest to że nic nie puka i nie stuka.. tylko jak jade to tak dziwnie te auto zachowuje się
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Sob Sty 14, 2012 23:32
youras napisał/a:
Domyślam się że przebieg jest cofnięty, może być nawet 200 tyś. Kto to wie? Jutro ma ten gościu podać mi numer vin i sprawdzę jaki ostatni był wpis...
Miernik lakieru mam...obejrzę go dokładnie karoserie, szyby zawieszenie pod spodem...
Zobaczymy jak silnik pracuje. Najbardziej mnie boli że jest to kawałek drogi i gorzej będzie jak okaże się totalną klapą...
Takie z przebiegiem 150000 po podpięciu do T4 pokazywały 350000
[ Dodano: Sob Sty 14, 2012 23:32 ]
youras napisał/a:
Auto kupione....ktoś wcześniej zarzekał że na bank bite. Było zmierzone miernikiem zadnen element nie uderzony i nie malowany. Warstwa lakieru 120-130.
Silnik rowno pracuje nie kopci!
stan w srodku jest taki sam jak na zdjęciach.
Jedyny mankament to tylni amorek...
Dziękuje za porady:)
[ Dodano: Sob Sty 14, 2012 23:16 ]
Dodam odnośnie tego dziwnego zachowania...
Obstawiam albo amor albo wahacz...
Zachowanie auta jest takie ze na dziurach dziwnie zachowuje się tak jakby za bardzo dobijał.\
na drodze auto jest sztywne dobrze się trzyma, tylko na dziurach właśnie tak dziwnie dobija za bardzo tył...
Najlepsze jest to że nic nie puka i nie stuka.. tylko jak jade to tak dziwnie te auto zachowuje się
Sprężyna może być pęknięta. W tym modelu to częsty przypadek.
Panowie jeżeli ma nawet 350 tys. km a nie puszcza dyma.... bo ciśnałem go to chyba az tak zle nie jest... Mam problem z tym podskakiwaniem auta. Czytam na forum ale zbytnio nie moge się dowiedzieć co jest... Myślę że trzeba na stacje jechac..
[ Dodano: Sob Sty 14, 2012 23:35 ]
Na stacji wykryją co będzie nie tak ?
ja zaraz po zakupie bylem na stacji diagnostycznej,, wiedzialem, ze cos jest nie tak z zawieszeniem i przy pokazji przegladu zerowego poprosilem, zeby mi to gosc sprawdzil, dodatkowo naprowadzilem go skad dochodza te stuki a on mowi, ze tu nic nie widac, ze nie wie co to, dopiero u mechanika okazalo sie, ze przedni dolny wahacz,
youras, nie chce spiskowac ale wiesz o tym, ze mozna wymieniac cale elementy?
np po stluczce mozna kupic cale drzwi w tym samym kolorze i na mierniku bedziesz miec oryginalna warstwe laakieru, warto sprawdzac, rowniez elementu lakierowane w srodku, takie jak progi, slupki
_________________ "bo gdybym zginął to opiekuj się moją rodziną..."
Panowie prawdy nigdy do końca się nie dowiemy, nawet kupując auto nowe z salonu.
Nie ma co ukrywać auto 99 rocznik na pewno ma więcej przejechane niż 127 tyś. Może mieć 327 tyś. Dzisiaj podpinam go pod komputer i okaże się czy coś było "kombinowane"
W cale się nie zdziwię jeżeli będzie 300 .
Mam do Was pytanie, czy sprzęgło w tym rowerze dość ciężko chodzi? Auto normalnie rusza, sprzęgło się nie ślizga, tyle ze pedał ciężko się wciska, mogę porównać to porównać do pracy sprzęgła w samochodzie ciężarowym typu man gdzie sprzęgło jest hydrauliczne i identycznie się wciska jak w tym rowerze. Dla porównania w hondzie civic sprzęgło to bardzo miękko wchodzi...
W każdym aucie sprzęgło inaczej chodzi. W R75 sprzęgło działa raczej ciężko, nawet jak byłem na stacji diagnostycznej, to diagnosta mówił, że jest twarde. Po prostu R75 dba o dobre wyrzeźbienie łydek
Jednak nie mogę porównać do MANa, bo nigdy nie kierowałem ciężarówką
_________________ Sprzedam Radia z Androidem do Rovera 75 / BMW e46
Zamknąć tylny nawiew. Z tyłu leci ciepłe tylko na nogi. Z tunelu środkowego nie ma opcji regulacji temperatury i leci tylko zimne.
To, że tak powiem hoojnia. Spodziewałem się, że to przydatny bajer, ale widać nie To z innej beczki - czy klimatyzowane powietrze tamtędy leci czy też tylko na nogi?
_________________ Above all, it's a Rover
Rover 820Si 96' & FSO 1500C 83' & MG ZS180 05' & Renault Espace IV 09'
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum