Wysłany: Czw Lut 02, 2012 10:31 [R416] problem z ogrzewaniem jak to w zimie
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
Witam. Mam problem bo coś mi autko słabo grzeje nie wiem czy bedzie to wina tego że mam do ogrzewania jeszcze dodatkowo reduktor LPG i nie idzie takie ciepło na nagrzewnice... czy może mam źle po podłączane węże? A ma jakieś znaczenie to że reduktor jest zamontowany prawie że na równi ze zbiornikiem wyrównawczym?
Ostatnio zmieniony przez szoso Czw Lut 02, 2012 10:51, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lut 02, 2012 10:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
czyli jak nie ma znaczenia to powinno lecieć gorące powietrze przy takich mrozach jak są teraz do -20 czy poleci bardziej letnie? albo tak jak u mnie ledwie letnie?
Ja mam R416 i jak były mrozy poniżej -20 to samochód grzał ale trochę gorzej. Problem był z tym, że jak włączyłem obieg wewnętrzny to robiło się ciepło, a jak włączałem na szyby i obieg z zewnątrz aby odparowały z bocznych kratek leci ciepło zaś ze środkowych chłodne. Ogólnie nie narzekam ale czesto muszę przełączać nawiew żeby było i ciepło i szyby nie parowały.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum