Wysłany: Wto Kwi 03, 2012 19:38 [620] Nierowna praca silnika na biegu jalowym
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
witam , mam problem z moim roverkiem, opisze jak to wyglada
odpalam rano auto przy obecnej temp. to obroty na ssaniu sa tak okolo 1700 po raru minutach spada tak na 1100-1200 ok ruszam i np dojezdzam do skrzyzowania i nagle obroty podskakuja do 1500 opadaja i znowu.Inny przypadek to silnik pracuje na jalowym i jest rozgrzany do temp roboczej i wtedy obroty sa tak w granicy 1000 i czasem lekko faluja podskakujac do 1100, 1200, 1400 .Nie zawsze tak jest ale czesto dodam ze ostatnio byla robiona regulacja zaworow i jest lepiej ale nie do konca , zalany maxlife pol syntetyk,uszczelka pod kolektorem wydechowym,Co mam sprawdzic ? co przeczyscic, co sprawi mi duzo roboty? czy pompa serwo moze byc odpowiedzialne za takie skakanie obrotow ?a moze tez cos wspolnego ma sprzeglo? i jeszcze jedno pytanko czy w w tych silnikach ogolnie benzyniakach to obroty tak wolno opadaja w czasie jazdy przy zmianie biegow czy tylko u mnie tak jest.Bo jak jade i zmieniam bieg to tak na normalna jazde obroty nie zejda do konca i nie podoba mi sie taka jazda bo wciskam sprzeglo a silnik warczy pytam bo do tej pory jezdzilem dieslem i tam obroty momentalnie opadaja . pomozcie mi cos bo chyba zostanie mi uraz na cale zycie do benzyniakow
_________________ mathew
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 03, 2012 19:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wykonaj czyszczenie przepustnicy i silniczka krokowego IAC, oraz zrób reset ECU (komputera) i regulację obrotów biegu jałowego, ale to po czyszczeniu przepustnicy i IAC. Jak nie wiesz jak to na tej stronie hondaaccord-strefa.pl/viewforum.php?f=19 możesz pobrać instrukcje pdf, trzeba się zalogować, albo jak chcesz to poczekaj to za jakiś czas będę przy komputerze to podeślę.
ok troche pomoglo zrobilem to co kolega wyzej napisal ale wysokie obroty po odpaleniu sa nadal i jak na taka pogode to wydaje mi sie ze to powinno szybciej te obroty zmalec.Tak jakby silnik zbyt dlugo na ssaniu chodzil dam linka moze w tym linku gosc jakos jasniej to opisal mam taki sam objaw : http://www.accordklubpols...pic.php?t=20656
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum