Wysłany: Pon Maj 14, 2012 12:01 [R 45] Problem z ciśnieniem w oponie
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam,
od samego początku, kiedy to założyłem nowe opony, spada mi ciśnienie z lewego przedniego koła. Alufelgi były sprawdzane i są proste i bez uszkodzeń. Problem pojawia się co jakiś czas, szczególnie przy dużej różnicy dobowej temperatur, lub gdy samochód stoi nierówno (na krzywych płytach chodnikowych); wtedy ciśnienie lubi spać o 0,5 bara.
Jakieś propozycje z doświadczenia co zrobić ?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 14, 2012 12:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
piotrpk, Wymień wentyle jeszcze raz w tym kole po wina jest wentylu. Nawet nowe czasem nie trzymają Ja tak miałem w zimie założyli mi nowy wentyl przejechałem 3km i powietrza brak w kole. Dopiero 3 wentyl trzymał i czasem tak jest
A opona nie ma gdzieś dziury
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Okej, to sprawdzę wentylka Opona raczej nie ma dziury, bo schodzenie powietrza nie jest równomierne, pojawia się tylko w określonych sytuacjach, co jest trochę dziwne.
Podjadę do serwisu i poproszę, żeby przemaglowali te koło.
Ciężarki mam na szczęście naklejane.
PS. Od początku tak naprawdę uciekało mi powietrze z obu kół -> kupiłem samochód z pękniętą w środku prawą przednią alufelgą, czego nie dało się stwierdzić naocznie w żaden sposób, a powietrze uciekało gdzieś na rancie. Podobno lewa felga nie jest pęknięta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum