Panowie masakra:/ Nie dowiem się już dlaczego stukał bo...po przejęciu przez innego mechanika zostało stwierdzone, że wysadziło tłok. Samochód odpalał na 3 tłokach ale głośno chodził:) Poprzedni mechanik ŹLE założył rozrząd! Teraz czeka mnie zakup nowego silnika! Czy wiecie gdzie mogę taki nabyć?!
Ps. Dzis będę rozmawiał z poprzednim fachowcem zobaczę co mi powie!
Ostatnio zmieniony przez lesio86 Pią Mar 02, 2012 12:10, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 01, 2012 16:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Czw Mar 01, 2012 17:19
Pewnie wiedział już od razu że rozwalił silnik źle skłądając rozrząd dlatego potem Ci wciskał, że stukanie było spowodowane uderzaniem tłoka w zawory. Dlatego też pewnie nie chciał złożyć silnika bo jak by złożył a silnik by nie działał to od razu byś zoabczył, że rozwalił motor. To on powinien Tobie płacić a nie Ty jemu
Panowie masakra:/ Nie dowiem się już dlaczego stukał bo...po przejęciu przez innego mechanika zostało stwierdzone, że padł tłok. Poprzedni mechanik ŹLE założył rozrząd! Teraz czeka mnie zakup nowego silnika! Czy wiecie gdzie mogę taki nabyc?!
jest kilkanaście tematów o przekładaniu silnika. a 2/3 z nich dotyczy przekładki z 8V na 16V. kup silnik od poloneza 1,4 16V lub od rovera 1,4 16V koszt od 500zł, mechanik przekłada ci twoje graty i samochód śmiga. według mnie operacja nie powinna trwać dłużej niż jeden dzień.
Witam ponownie. Po poszukiwaniu silnika od 2 miesięcy nie mogę znalesc;/ Kupiłem 2 które okazały się "zepsute" Na cale szczęście oddali kasę;] Mówiąc o przekładni czy wiąże się z nią zmiana elektroniki i jak to się ma do aut na gazie. Jaki może być całkowity koszt tego. Czy znacie może kogoś na forum kto może posiadać taki silnik.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum