Wysłany: Pią Cze 22, 2012 16:47 [R25] Licznik, kierunkowskazy raz działają raz nie
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 2001
Wczoraj podczas jazdy nagle wszystkie wskazówki (obrotomierz, prędkościomierz, temp, itd.) spadły do zera, silnik dalej pracował dało sie jechać, przy skręcaniu zauważyłem, że nie tykają kierunki zatrzymałem sie, kierunków nie było, zgasiłem i odpaliłem auto było wszystko w porządku, tak raz na 10minut odcina mi licznik i kierunki, wystarczy odpalić jeszcze raz aut i wszystko znowu działa, poczytałem na forum, o bezpieczniku pierwszy od lewej w dolnym poziomym rzędzie, zgadza sie odpowiada on za kierunkowskazy i licznik, jednak jak wymieniłem znowu jest tak samo raz dziala raz nie, wiec nie pali bezpiecznika, jaki może być inny problem?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Cze 22, 2012 16:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
z tego co czytałem przakźnik nie ma nic do tego, awaryjne działają, 1 bezpiecznik 10A (na dole po lewej w poziomym rzędzie) odpowiada dokladnie za to co mi sie co chwile wyłacza, sprawdziłem wiązke z tyłu wszystko gra żadnych przetarć i też troche poczytałem i wychodzi że ona też nie ma wpływu na kierunki i licznik, jakieś inne pomysły dlaczego może sie tak dziać, dodam że jedno na 5 przekręceń kluczyka nie włacza licznika, tzn już wtedy widze, że cos nie gra bo nie palą sie kontrolki a dokladnie to palą sie ale bardzo słabo ledwo je widać
ale co ma wiązka tylna do licznika i kierunkowskazów? wycieraczka z tylu działa spryskiwacz działa, podświetlenie bagażnika, działa, ja wiem że było dużo tematów z tylną wiązką, ale inne przypadki, sprawdze w poniedziałek ten licznik
U mnie czasami przepalał się bezpiecznik odpowiedzialny za zegary i kierunkowskazy po włączeniu prawego kierunkowskazu. Czasem też było widać gdy włączony był ten kierunkowskaz jak lekko mruga kontrolka świateł długich, więc zapewne gdzieś było zwarcie/przebicie. Piszę było bo problem z tym miałem ok roku temu, ustał jak zaczęła się zima i do tej pory się nie pojawił.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum