Wysłany: Pią Lip 13, 2012 16:12 [620Ti]"strzały" przy skrętach
Typ: Ti Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
a więc jak w tytule, przy skreconych kołach podczas ruszania, albo przy powolnych skrętach słychać właśnie takie metaliczne 'strzały'. doszedłem do tego, ze to przegub, teraz pytanie... zewnętrzny czy wewnętrzny? Prosze o pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lip 13, 2012 16:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pią Lip 13, 2012 16:29 Re: [620Ti]"strzały" przy skrętach
Chudeck napisał/a:
a więc jak w tytule, przy skreconych kołach podczas ruszania, albo przy powolnych skrętach słychać właśnie takie metaliczne 'strzały'. doszedłem do tego, ze to przegub, teraz pytanie... zewnętrzny czy wewnętrzny? Prosze o pomoc
Jest jakis łatwy sposob, zeby sprawdzic, ktora strona jest trafiona? Przy lewym mam, ze tak to ujmę...pękniętą gume
Edit: No cóż,okazało się, ze to nie zewnętrzny. Czy te strzały mogą byc spowodowane przez cos innego niz przegub zew/wew? bo za porada 3 mechaników wymienilem przekladnie nie wiem po co, i dobry przegub zewnętrzny na nowy(z wlasnego dochodzenia)
problem jest taki, ze przegub został wymieniony, a na pewno nie jest to prawy, bo odgłosy dobiegają wyraźnie z lewej strony. zauważyłem także, ze na postoju przy skręcie lewego koła i ruszeniu samochodu do przodu, wewnętrzny lewy przegub 'przeskakuje' generując podobny dźwięk do tego podczas jazdy. Czyżby wymiana wewnętrznego?
Tak, ja mam od hondy, co mnie dziwi,bo skrzynie są inne. Podzwoń po hurtowniach, wyciągnij przegub,policz ilość zębów i Ci dopasują, moj kosztowal 230zł
Pomógł: 67 razy Dołączył: 13 Lis 2001 Posty: 1096 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Sro Sie 22, 2012 21:20
Wewnętrzny przegub 600Ti jest taki sam jak w 600 sdi - a ten jest spotykany częściej i łatwiej o części. R600 z silnikiem hondy mają inne skrzynie a co za tym idzie i inne wewnętrzne przeguby. Jako że honda jest nieco popularniejszym autem wspomniałem o przegubie od accorda TDi (ten sam silnik i ta sama skrzynia co w roverach). W zasadzie bym się nie zdziwił gdyby przegub wewnętrzny pasował od jakiegokolwiek Rovera z skrzynią PG1 (czyli taką jaka jest stosowana w dieslach, Ti, VVC i w K-serii 1.8, a i w MG ZS 180...)
Usterka została zlokalizowana. Rozsypał się dyfer, nie opłaca sie wymiana samego mechanizmu roznicowego u mechanika, wiec potrzebuje nowej skrzyni. Jaka jest lista modeli posiadających tą skrzynie?
620Ti, każdy 600Sdi,accord w rocznikach 600-ki TDI?
da sie jakoś z rocznika wywnioskowac jaki typ? widzialem juz diesle'owskie swapy skrzyn, bo są jeszcze bardziej pancerne, tylko dyfer tez podobno jest ciezko rozłupac, a mnie sie udalo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum