Wysłany: Nie Gru 11, 2011 09:17 [r600] jak wymienic podsufitówkę
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam
Jak mam wyjąć podsufitkę z auta po jej zdemontowaniu ?
bo raczej przez bagażnik nie wyjmę , ktoś próbował ?
Mam zamiar okleić ją czarnym zamszem jak i słupki
Pozdrawiam .
SPAMU¦
Wysłany: Nie Gru 11, 2011 09:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 14 razy Dołączył: 17 Sie 2010 Posty: 311 Skąd: silesia
Wysłany: Pon Gru 12, 2011 11:32
nie wiem jak w roverku, ale w passku podsufitka byla dosyc gietka i sie nie lamala, wiec powinno sie dac obracac na tyle, zeby wyjac przez drzwi. wiekszy problem bedzie jesli masz szyberdach bo wtedy moze sie juz zlamac
witaj, jak zmieniałem u siebie materiał na podsufitce wyciągnąłem przez tylne drzwi rozłóż maksymalnie siedzenie pasażera i daj je jak najbardziej do przodu, jak będziesz już miał luźną podsufitkę wyjmiesz ją bokiem pozdr
Przednie siedzenia musza byc polozone na plasko i kombinuj przez ktore drzwi najlatwiej bedzie ja wyciagnac. Pare razy wyciagalem ale juz nie pamietam przez ktore drzwi
Przednie siedzenia trzeba położyć jak najniżej się da, i wyciągać przez drzwi pasażera. W ubiegłą sobotę wyjmowałem w Hondzie Accord, bo zaczęło z kapać z okolic narożnika przód od kierowcy. Szukam nieszczelności jeszcze.
Wysłany: Nie Sie 05, 2012 15:44
Odświeżę temat! Może ktoś napisać jak zdjąć krok po kroku podsufitkę w r600? Nie chciałbym czegoś urwać! Chodzi mi głównie o jakieś zatrzaski bo ze śrubami sobie poradzę:) Na co trzeba zwrócić uwagę?
Po pierwsze musisz zdjąć daszki przeciwsłoneczne, później plastiki słupków z przodu, lampke w kabinie - tam pod nią jest chyba też jakaś spinka, rączki do trzymania, zaślepki na środku podsufitki, plastiki te nad drzwiami itd oraz osłony słupków tylnich, z tego co pamiętam w podsufitce zatrzaski są z tyłu, musisz po prostu energicznie szarpnąć żeby zatrzaski wyskoczyły. Trudno opisać jaką techniką to robić aby nie popsuć Na pewno uważnie i nic na siłę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum