Napisałem co twierdzą producenci ogniw Li-Ion. Twierdzą że najlepiej jest ogniwo doładowywać jak najczęściej.
A czy to prawda to sam mam pewne wątpliwości, pewnie jest gdzieś złoty środek.
Ogniwo to czysta chemia, a licznik cykli wbudowany w akumulator jest sztucznym tworem który nie powinien mieć żadnego wpływu na prace baterii.
A jeżeli ma to trzeba "podziękować" producentom laptopa...
Bidi [Usunięty]
Wysłany: Wto Paź 09, 2012 17:08 Laptop do 2tys zl
witam poszukuje laptopa dla siebie do 2000 zl.Ma on sluzyc do przegladania internetu i ogladania filmow, a ze nie znam sie na komputerach wiec prosze o rade dzieki z gory
Nie zakładam nowego tematu bo problem prawie takie sam.
Wychodzi na to że naprawa mojego starego laptopa będzie nieopłacalna, więc trzeba szukać nowego - tylko przedział cenowy troche inny myśle max 1700 to jest to co mogę wydać, drożej nie ma sensu się pchać.
Moje wymagania: cena j/w do 1700 pln, komputer 95% będzię użytkowany w domu,: internet, office, czasem jakiś film i tyle. I jedno bardzo istotne, obudowa nie może być błyszczące, wszystko w macie - najlepiej stalowych kolorach - to jest wymóg konieczny I najlepiej jakby to był HP, Lenovo albo DELL.
Adrian polecał mi Lenovo G575 i po poczytaniu też zaczynam się skłaniać ku niemu
_________________ Bo fruwać jest generalnie nieroztropnie, więc nie pijcie przy otwartym oknie!
Grrr Kazeciu ^^^
A już miałem Ci polecić laptopa. Koleżance poleciłem Asusa X54C. ZA 1499ZŁ Spisuje się bardzo dobrze No ale jak już masz to niech Ci służy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum