Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Pią Sie 24, 2012 07:33
Chudeck, namachasz sie lewarkiem a nie bedzie to jechało w ogóle - daj sobie spokój z tą od diesel,a PS mi w volvo w skrzyni niby cos telepało fachofcy kazali wyminiac - be skrzynia, po jakims czasie samo sie naprawiło a obstawiano mech. róznicowy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sie 24, 2012 07:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pią Sie 24, 2012 13:38
Chudeck, znam ten ból - w poprzednim aucie mi też zwne rzeczy kazali wymieniac a nie zawsze to bylo to co potrzeba...
trza bylo dojechac skrzynie do konca a w miedzy czasie szukac nowej. Tak czys siak jak wrzucisz od klekota to bedzie bez szpery, przelozenia beda do bani i prawdopodobnie bardzo zanizone v max
Pomógł: 5 razy Dołączył: 01 Kwi 2008 Posty: 320 Skąd: Orzelec Duży
Wysłany: Pią Sie 24, 2012 17:51
Z diesla nie podejdzie i nie ma gadania, nie jest tez bardziej "pancerna" jak pisałeś , jest w zasadzie identyczna jeśli chodzi o wytrzymałość tyle że nie pracuje pod takimi obciążeniami
_________________ ford focus 1.8 tdci 115 KM(2002r) obecnie ROVER 620 Ti Vitesse 200KM(97r)(SPRZEDAM ) KONTA
KT POD 669 482 723
Pomógł: 67 razy Dołączył: 13 Lis 2001 Posty: 1096 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pią Sie 24, 2012 19:56
davidlive napisał/a:
Z diesla nie podejdzie i nie ma gadania, nie jest tez bardziej "pancerna" jak pisałeś , jest w zasadzie identyczna jeśli chodzi o wytrzymałość tyle że nie pracuje pod takimi obciążeniami
W zasadzie czy SDi czy Ti to moment obrotowy powyżej 200Nm także jeśli chodzi o obciążenia to jest podobnie, przełożenia też w sumie są zbliżone w SDi do tych z Ti ale brak torsena to najpoważniejszy brak skrzyni z diesla...
Wysłany: Sob Sie 25, 2012 09:23
Marrkus, za wuja mi nie powiesz że przełożenia w Ti idą podobnie jak w SDi nie ma bata... Jeszcze nie widziałem klekota żeby miał wystopniowaną skrzynię jak benzynowiec ;
Pomógł: 67 razy Dołączył: 13 Lis 2001 Posty: 1096 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Sob Sie 25, 2012 20:36
bociannielot napisał/a:
Marrkus, za wuja mi nie powiesz że przełożenia w Ti idą podobnie jak w SDi nie ma bata... Jeszcze nie widziałem klekota żeby miał wystopniowaną skrzynię jak benzynowiec ;
Przełożenie główne inne ale reszta identyko (porównując diesla do fredka):
Też podobnie - zwłaszcza na początku gdzie główną rolę odgrywa moment obrotowy który jest podobny i w SDi i w Ti góra coraz krótsza ale to już ze względu na wyższa moc w Ti.
Żeby była jasność - nie mówię że od diesla pasuje ale że gdyby nie było innej to już lepiej brać tą z diesla
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum