Przestawiacz kąta wytrysku w pompie.
Silnik chodzi głośniej niż zawsze i czasami nie ma pełnej mocy lub jest wciąż słabszy?
Radzę to przeczytać http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=78358
Ciężko go zdobyć niestety. Wiem bo też mam problem z tym zaworem:(
Widziałem taki tylko na angielskim portalu aukcyjnym . Był to zawór od transita z vp 30
Szymon199010 zawór kupiłem używany na 100% sprawny zmieniłem niestety nic to nie dało auto jakie było słabe takie jest pozostaje mi tylko zregenerować pompe albo kupić używkę
Remigiusz u mnie auto chodzi ale jest bardzo słabe obroty dochodzą do maksymalnie 2tys obrotów i strasznie dymi i rzeczywiscie troche głosniej chodzi może nie jak traktor ale jednak może sterownik padł chociaż kod błędu raczej na to nie wskazuje
Szymon199010 węże od turbiny sprawdzone sama turbina także, cały wydech sprawdziłem czy nie zapchany ale auto tak sie zachowuje jakby cos go trzymalo przy 2tys
Szymon199010 byłem w serwisie w Czestochowie nie wiem jakim programem to odczytywali kat wyprzedzenia zapłonu mam -3,5 więc jest bardzo opóźniony przestawianie na rozrządzie i pompie nic nie daje co by wskazywalo na elektromagnetyczny przestawiacz ale jak już wspominałem po zamontowaniu innego dalej te seme objawy
U mnie mimo że jest błąd przestawiacza to kąt wtrysku odczytywanego przez komputer jest taki jak jest ustawiony rozrząd czyli u mnie 4,0 na ciepłym silniku. Chociaż przestawiacz podaje jak mu sie podoba to odczyt w komputerze jest wciąż 4.
Więc według mnie tu jest Twój problem.
A robił ci o ktoś co zna się na Roverkach ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum