Wysłany: Sob Paź 13, 2012 21:37 [R75] Obroty silnika
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Wymyslcie coś bo ją już stracilem koncepcje. Wciskam gaz do końca wchodzi na obroty choć trochę wolniej niż zwykle potem puszczam gaz i jeszcze przez chwilke gazuje tak jak by dopiero teraz dostał paliwa po czym wolniej niż zwykle spada do normalnych obrotów. czuć kiedy włącza się turbina. wczoraj miałem pół baku paliwa i było ok a dziś 1/4 i mam wrażenie że im mniej paliwa tym gorzej reaguje na gaz. pytanie za 100 punktów i oczywiście pomógł dla specjalisty.
Ostatnio zmieniony przez apples Pon Paź 15, 2012 21:42, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Paź 13, 2012 21:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dokladnie tak czuć, żę sporo mocy gdzieś uciekło. Dzis rano i wczoraj zaobserwowałem, że gdy R jest zimny normalnie wchodzi i zchodzi z obrotów no i całkiem dobrze rwie do przodu.Dziwne bo według mnie powinno być zypełnie inaczej
[ Dodano: Nie Paź 14, 2012 11:36 ]
Może to pompka paliwa ta w baku?Jakie sa objawy jej zużycia?
Pomógł: 36 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1654 Skąd: wieluń
Wysłany: Nie Paź 14, 2012 10:54
tej w baku poniżej 1/4 poziomu paliwa przestanie odpalać,na Twoim miejscu sprawdziłbym elektronike podpięciem do komputera jeśli nic nie pokazałoby myślałbym dalej
_________________ -DIAGNOSTYKA I NAPRAWA PIECY I STEROWNIKÓW WEBASTO !
-NAPRAWA SILNIKÓW WENTYLATORA CHŁODNICY W ROVER 75
tej w baku poniżej 1/4 poziomu paliwa przestanie odpalać,na Twoim miejscu sprawdziłbym elektronike podpięciem do komputera jeśli nic nie pokazałoby myślałbym dalej
Odpala bez żadnego problemu.Z komputerem sytuacja wygląda tak że jedyny człowiek w okolicy który może go podpiąć nie potrafi nic z parametrów wywnioskować.Gdzie w świętokrzyskim znajdę Testbooka T4
U mnie pojawił się taki problem. Przyjechalem,zaparkowałem samochód poczekałem chwile poczym przekręciłem kluczyk, a silnik pracowal jeszcze z 2 sekundy poczym zaczął schodzić z obrotów tak jak Ursus ! Po ponownym odpaleniu i zgaszeniu było już normalnie. Zdarzyło się to już 3 raz. Dodam też że dzieje się tak po wymianie filtrów (paliwa, powietrza), zaczął też ciężej odpalać. Pompa w baku niedziała a pod maską była wymieniana na chińską z 13 tys km temu. Pomocy !
Ta rada jest dla mnie bo bałagan sie w temacie robi?
Również. Sprawdź dodatkowo pompę w baku.
Gdzieś na forum czytałem że można sprawdzić ją przekręcając stacyjkę, otworzyć wlew paliwa i słuchając czy działa. No chyba, że znasz jakiś inny sposób najlepiej nieinwazyjny.
Wysłany: Wto Paź 16, 2012 18:18
lukasz5992 napisał/a:
Gdzieś na forum czytałem że można sprawdzić ją przekręcając stacyjkę, otworzyć wlew paliwa i słuchając czy działa. No chyba, że znasz jakiś inny sposób najlepiej nieinwazyjny.
Dobry sposób ale nie sprawdzisz jakie daje ciśnienie
apples, wytłumacz mi jakie są minusy brudnego itp. filtra odmy bo może to jest przyczyną moich problemów.
[ Dodano: Sro Paź 17, 2012 11:38 ]
Więc tak co było sprawdzane:
Problemem była odma tak myślę przynajmniej.Wszystko było rozzkręcane i skręcane pokolei bo chciałem sprawdzić co jest przyczyną.Po założeniu czystego filtra odmy moj R jagby złapał drugi oddech.Pięknie wkręca się na obroty i szybko z nich schodzi jednym słowem bajka.
pompa w baku,to pompa wyrownawcza poziomu paliwa w polowkach zbiornika, fak, podaje tez czesciowo paliwo w kierumku glownej pompy paliwowej, ale w przypadku jej awarii silnik powinien pracowac normalnie. Sam mam uszkodzona pompe w baku, zastapilem ja laczac od spodu specjalnymi plaskimi koncowkami i wezem, jako naczynia polaczone, (sposob z ciezarowek o kilku zbiornikach). Przerobka prosta i niezawodna, paliwo wysysane jest teraz do dna zbiornika i wskazania miernika poziomu paliwa sa wiarygodne. Przed modyfikacja wskaznik pokazywal CUDA, i przy polowie zbiornika silnik gasl z powodu braku paliwa. Koledzy, nie warto popadac w koszta i wymieniac pompe w baku, padla, trudno, wystarczy taka przerobka i spokuj na zawsze.[color=green][/color]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum