Kurczę jest trochę dłubania przy wymianie tarcz ale trochę chęci i zdolności manualnych i można sobie poradzić samemu ja tego jeszcze nie przerabiałem przy R600 ale swego czasu zrobiłem cały zawias wraz z hamulcami w poprzednim samochodzie więc tu też nie powinno być problemu.
Pomógł: 10 razy Dołączył: 03 Sie 2001 Posty: 469 Skąd: Ząbki
Wysłany: Pon Lis 12, 2012 19:49
To zależy od stanu łożyska i sposobu zdejmowania tarczy. Jeżeli łożyska są w dobrym stanie, zdemontuje się zwrotnicę i ściąga tarczę umiejętnie ściągaczem, to łożyska powinny się nie rozpaść
Przerabiałem ten temat ostatnio.
Naprawdę polecam wymianę tarcz oraz łożysk za jednym podejściem.
Robiłem tą robotne dwa razy najpierw tarcze klocki a po tygodniu łożyska, bo zaczęły huczeć.
W razie pytań proszę o info na mail kar72@wp.pl. Mogę przesłać też procedurę demontażu oraz montażu z ilustracjami.
Wszystko do zrobienia samemu bez konieczności podnośnika, kanału.
[ Dodano: Czw Lis 15, 2012 21:12 ]
W razie W mogę załatwić też części w dobrej cenie.
Ja założyłem tarcze i klocki Boscha oraz łożyska kanaco podobno pierwszego montażu.
Zmieniłem też przy okazji dolne sworznie marki 555.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum