Wysłany: Pon Lis 26, 2012 17:53 [r200] Jaki aku do rovera 214?
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1995
Witam, musze kupic aku do mojego rovera 214. mysle nad uzywanym bo na kato chce kupic nowy lepszy. teraz szukam narazie jakas uzywke.
Mysle nad ARTICA 60 AH, 540 A (EN) 12 V lub centra 45 ah 360 a. pomozcie.
P.s moze ktos ma jakis stary akyu co troche dziala i chce go oddac lub sprzedac?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 26, 2012 17:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Do roverka 214 zalecany jest 45 Ah. Myślisz nad 60 Ah ? nie wiem czy nie będzie za duży.
Oczywiście wielkość też jest ważna bo powinien się mieścić w podstawkę lecz chodzi mi jego pojemność. Ja mam trochę za duży Centra Futura nie pamiętam teraz ale chyba 53 Ah i w zimę przy dużych mrozach jak robię krótkie odcinki to muszę go czasem podładować prostownikiem. Myślę że w czasie takiej jazdy może nie zdążyć się w pełni naładować i z dla tego ma słabszą wydajność przy niskiej temperaturze.
Przemyśl jeszcze ten zakup bo moim zdaniem kupno używanego aku. to duże ryzyko.
_________________ Niewiedza kosztuje.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany zdania bez podania przyczyny.
zibik21,
Użyj proszę wyszukiwarki. W okienku z podpowiedziami poniżej masz nawet podobny temat. A jeśli chcesz coś kupić/sprzedać, to zapraszam do założenia tematu w dziale Giełda.
Sam mam kupiony w tym roku w lutym (co prawda nowy ) ale też Centra PLUS 50 AH 450 A. Daję rade cały czas , w mazdzie ojca tez był zmieniany , także na centre plus rok temu i ładnie krecą , nie widać po nich wogóle zużycia . Zobaczymy czy chociaz 4 lata wytrzymają bez wymiany
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum