cześć. ogólnie powoli zaczynam sie zastanawiam czy lekko nie zgrzeszyć i nie przeswapować silnika do mojej 416-tki z prelude 2.2 vti h22a. co uwazacie o tym pomyśle czy moze jakiś inny silnik. słucham porad:)
Ostatnio zmieniony przez Adrian Pią Gru 28, 2012 09:35, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 27, 2012 23:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
koszt takiego swapa to 4-5 takie 400-etki , takze mysle ze nie warto Wszystko trzeba by rozproc , cala elektronika mocowania , i w wuj innych rzeczy. Moja rada ?
Sprzedac i kupic prelude z h22
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Honda kreci sie w druga strone więc musisz wszystko przewalić silnik, skrzynię, elektrykę, cholera wie jak wydech czy by pasowała araczej i tak by trzeba inny wrzucić, tak jak Raptile napisał nie opłacalny pomysł chyba ze masz prelude za friko na podwórku i sam jesteś mechanikiem ale moim zdaniem przerost formy nad treścią.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Maxioo, a ja bym swapował W kasę i czy warto nie wnikam.
Wszystko zależy od tego jaki masz cel na to auto. H22A to już jednak ciężar. Osobiście wolałbym coś innego tzn. D16Z6T lub coś podobnego
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Mysle, ze za koszt h22 i budy 400 raczej ciężko bedzie znalezc cos rownie szybkiego na prostej bo w zakretach to pewnie bedzie dzik ryjący ryjkiem za truflami
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Wysłany: Pią Gru 28, 2012 18:11
Nie lepiej zapakować 2.0T z rovera 620ti ? mniej babrania, koszt ciut mniejszy, dużo więcej momentu i fabryczna szpera... W dodatku 20T4G T16 pali mniej niż H22 (tak wiem bo miałem prele)
_________________ Rover 220XW Coupe 2.0 TURBO - 206KM/313Nm 0.88bar T25
Mysle, ze za koszt h22 i budy 400 raczej ciężko bedzie znalezc cos rownie szybkiego na prostej
Tak patrzę i 4kzł trzeba położyć za kompletny silnik, a sam wiesz jak to bywa z silnikami na palecie. Nigdy do konca nie wiesz co kupujesz. Nie wiem ile warta jest zdrowa buda R400 bez rudej ale myśle, ze też zdrowej za grosze nie kupimy, a dziurawą bez sensu swapować. Do tego koszta swapu i już sie robi spora sumka. Gdyby pogonił R i dorzucił te całe koszta pewnie kupi samą Prelude, Golfa VR6, Corrado VR6, Rovera 220 Turbo, Nissana 200SX, BMW 328, Alfa Romeo GTV, Fiat Coupe, Fiat Stilo Abarth, Peugeot 406 Coupe. Pewnie jak bym pomyślał dłużej lista byłaby większa bo jest sporo ciekawych fur w okolicach 200KM za przystępną kase wystarczy wychylić nosa po za podwórko Nie każde z w.w. będzie szybsze na prostej ale każde ma czym jechać, możemy sprawdzić jak się będzie zachowywało w zakretach i pomijamy etap wielotygodniowej rzeźby.
Z resztą Panowie o czym mowa. Jak ktoś jest poważnie zainteresowany swapem zdaje sobie sparwę z kosztów to zaczyna od czytania, a nie zadawania pytań
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Wiem, że takie 200 konne 2,2 idzie kupić w okolicać 2,5k pln - kolega kupił i włożył do budy 216 Coupe. 400 w ładnym stanie idzie wyrwać koło 2,5k pln - niedawno widziałem takiego 400 w bardzo ładnym stanie blacharskim z dobrym wypasem za 2500zl. Czy warto rzeźbić czy lepiej kupić coś szybszego od 1,6 w serii? To juz kwestia założyciela tematu Na pewno łatwiej jest kupic seryjnie szybsze auto, ale nie koniecznie fajniej
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
mechanikiem jestem:) 400 mam w ładnym stanie chwilowo tylko przegub sięposypałale już w pon mam nowy przegubik fakt nie pomyślałem że hundy w lewo kręcą... no nic pozostaje mi myśleć dalej a chodzi oto że ma to być samochód który nie wygląda abiere preludy:) mieliśmy corse 2.0 dohc 180km:) fajnie leczy ludzi taka corsa:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum