Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam mam takie pytanie, mianowicie mruga mi kontrolka SRS ale nie zawsze po odpaleniu samochodu normalnie gaśnie i po jakimś czasie się zapala, czasami zaraz po ruszeniu autem a czasami po 20km. czy jest to wina taśmy I jeszcze jedno pytanie co ma sygnalizować kontrolka SRS na kierownicy bo u mnie się ona w ogóle nie świeci?
i kolejne pytanie o ABS mam pęknięty pierścień na przednim prawym kole i czy komputer zapisuje to jako błąd stały, czy po każdym odpaleniu powinna go zdiagnozować i po ruszeniu powinna się zapalić. Bo u mnie świeci cały czas czas
Z góry dzięki za wszystko
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 17, 2013 15:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
i kolejne pytanie o ABS mam pęknięty pierścień na przednim prawym kole i czy komputer zapisuje to jako błąd stały, czy po każdym odpaleniu powinna go zdiagnozować i po ruszeniu powinna się zapalić. Bo u mnie świeci cały czas czas
Świeci sie caly czas bo caly czas widzi ten blad. u mnie jak wywalalo blad z powodu czujnika to zaraz po jego naprawieniu kontrolka zaczela sie zachowywac normalnie i przy samodiagnostyce nie wyskakiwal ten blad, wiec chyba go nie zapisuje
Przy założeniu że czujniki są sprawne, i jest uszkodzony tylko pierścień czy nie powinno być tak że po odpaleniu auta ona powinna zgasnąć i dopiero po przekroczeniu pewnej prędkości powinna się zapalić kontrolka??
U kolegi w BMW który ma podobny problem objawia się to tak że ABS działa do ok 40km a potem zapala się kontrolka ABS i przestaje on działać. Po ponownym uruchomieniu auta sytuacja się powtarza.
Czy u mnie nie powinno być tak samo??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum