Cześć. Na wiosnę będą odnawiane felgi, bo ten 8 letni lakier już odmawia posłuszeństwa. I chciałbym też aby zaciski hamulcowe nie były tak brzydkie jak są teraz. Nie pomaluję ich na czerwono, bo będzie to WT w tym aucie.
Jaki byscie proponowali kolor zacisków? Myślałem nad czarnym połyskiem. Czy może lepiej coś odważniejszego?
I ta przy okazji... kolor felg. Ja myślałem nad oryginalnym kolorem, ale może inny by lepiej się komponował? Nie mogę sobie jakoś wyobrazić innych kolorów na tych felgach
P.S Ten inny kolor przodu to efekt za późnego osuszenia autka po myciu. Złapał nas mróz
Ostatnio zmieniony przez Adsik Nie Mar 24, 2013 12:29, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lut 07, 2013 23:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jest na pewno złoty młotkowy od Hammerite-a. Malowałem nim zaciski w swojej 45-tce i bardzo estetycznie to wyglada. Nie rzuca się w oczy tak jak czerwień, bo nie jest to taki żółty złoty, tylko bardziej pół złoty, pół srebrny. Z resztą sam zobacz:
Mam czerwone zaciski w 200-tce, ale będę je na wiosnę przemalowywał na ten złoty, bo wygląda dużo ładniej. Poza tym czerwone zaciski zaczynaja już podchodzić powoli pod Wiejski Tuning, dlatego też, ja na twoim miejscu nie malowałbym tym kolorem zacisków w 75-tce.
Mój kuzyn kiedyś pomalował zaciski na zielono w zielonym BMW, a na drugi dzień przemalowywał. Ciężko mi powiedzieć dlaczego, ale mimo, że były pomalowane pod kolor auta to nie wyglądło to fajnie, jakoś tak się zlewało i w ogóle efektu nie było. Jak chcesz żeby zaciski wyglądały ładnie, ale nie rzucały się w oczy to proponuję złoty albo srebrny, a jeżeli chcesz żeby było je widać od razu (jak czerwone) to proponuję pomarańcz. Widziałęm kiedyś zielone auto (tylko trochę jaśniejsze) z pomarańczowymi zaciskami i ładnie to wyglądało.
Edit:
Znów nie miałem co robić i się trochę pobawiłem :
moze wisnia i felgi czarny polysk? ale troszke srednio czarna fela do r75...
Właśnie dla tego pisałem czy by nie zmieszać czarnego z czerwonym, by otrzymać właśnie taką wiśnię. Pomyślę nad tym Złoty ładny kolor, ale jakoś mi się nie widzi. Mam jeszcze około półtorej miesiaca na decyzję. Myslałem żeby felgi dać na kolor najbliższy do chromu, o największym połysku, lub taki jaki jest obecnie. Bo z felgami nie będę raczej robił eksperymentów w odważne kolory
Decyzja została już podjęta. Felgi lecą w kolor oryginalny, natomiast zaciski wiśnia lub złoty. Mam taką jedną fotkę felgi, na której coś tam widać zacisk. Zrobił by mi ktos wizualizację dla koloru wiśniowego i złotego zacisków?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum