a pokrętła da się wyjąć? ja jak rozkręcałem konsole i dobierałem się do żarówek w nawiewie to chciałem podważać pokrętła żeby je wyjąć i zdjąć listwe z wymalowanymi poziomami nawiewu itd ( te czarną listewke ) ale dałem sobie spokój bo nie szło a nie chciałem nic połamać a gdzieś na forum widziałem fotke jak ktoś ją zdjął razem z pokrętłami
Da się zdjąć te pokrętła tylko nie widzę sensu by demontować te czarne badziewie bo raczej nie wymienisz tych żarówek bez takiego demontażu jak zrobił Remi. Zresztą on jest chyba przyklejony.
Ps. Można zdjąć konsolę środkową bez wykręcania gałki. Wystarczy wyjąć z zatrzasków ten panel który u Ciebie Remi55 jest w drewnie i odpowiednio przekręcić. Lekka gimnastyka i wszystko jest zdemontowane
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
greg-si, Wiem ze są dwa warianty, ale był to mój pierwszy demontaż w tym modelu ALe boje się ze coś pęknie i potem już to drewno kolo gałki biegów nie najdzie
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Witam i na wstępie sorry za odkop, ale film nie działa a potrzebuję pomocy w dostaniu się do żarówki zegarka na środku konsoli w Roverze 45 po lifcie.
Widzę tylko 2 śruby po bokach konsoli i nic więcej.
Próbowałem podważyć konsolę lecz boje się coś połamać.
Jeśli jest tutaj może podobny film jeszcze albo jakaś instrukcja co do demontażu to chętnie skorzystam.
Pozdrawiam
_________________ był 214i | jest R45 lift 2004r. |
Witam
Przepraszam ze powracam do tematu ale prosiłbym o instrukcje co jak i gdzie jak chcialbym rozebrać panel środkowy z nawiewami bo chciałbym wymienić tam żaróweczki od nawiewu lecz niewiem co i gdzie są te śrubeczki ostatnio troszke kombinowałem i znalazłem dwie śrubki po bokach konsoli dwie pod włacznikami awaryjnych oraz ogrzewania tylnej szyby jedna w okolicach miejsca na radio i tyle lecz konsola dalej nie chciala sie z miejsca ruszyć wiec prosze o info co gdzie i jak
Wysłany: Czw Gru 14, 2017 09:50
Musisz najpierw zdjąć tunel środkowy, żeby konsola Ci wyszła.
Tutaj masz link do tematu, w którym jest wszystko pięknie opisane (użytkownik Camaro17 popełnił piękny tutorial do wykonania całej operacji: LINK
Wielkie dzięki za pomoc a tutorial super zrobiony krok po kroku co robić. Zostało mi jeszcze jedno pytanko do ludzi którzy znają sie na żarówkach znaczy przy podświetleniu przycisków od np klimy tam jest żaróweczka T3 czy T4 bo chce zamówić bo niestety niektore mam przepalone tylko na darmo nie chce kupić "X" sztuk i żeby tylko leżaly bo nie będą pasować. Z tego co mi sie widzi średnica tych oprawek żaróweczek jest 8 mm wiec to raczej T3 ale wole się tu od forumowiczów upewnić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum