Wysłany: Sro Mar 13, 2013 21:54 [Honda Accord] Wiązka instalacja silnika
Typ: TDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
hej, Potrzebuje informacji na temat wiązki przewodów które często ulegają awarii. Możecie napisać jaki nr kostki idzie do kostki z przewodem od wtrysku sterującego?
po naprawie przewodów niestety, ale silnik zdechł.
Ostatnio zmieniony przez kruszan Czw Mar 14, 2013 15:46, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 13, 2013 21:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dzięki już sobie poradziłem z tą wiązką, ale niestety auto nie chce odpalić. Wcześniej raz na chwile i zakopcił mi cały garaż. Teraz tylko kręci i nic więcej. Żadnego dymu z rury. Komputer nie wybłyskał żadnego błędu. mi to chyba wygląda na pompę paliwa. co myślicie?
[ Dodano: Sob Mar 16, 2013 09:51 ]
Mnie bardzo dziwi, że autko raz odpaliło.
Po odpalaniu bardzo zakopcił, nierówna praca silnika, check engine. obrotomierz nie wskazał obrotów silnika. Zgasiłem i już nie odpalił. bezpieczniki sprawdziłem..
jesteś pewien co do naprawionych przewodów, zostały zrobione porządnie i wszystkie? Może gdzieś dalej na wiązce zostało coś jeszcze, najbezpieczniej jest ją wypiąć z silnika i obejrzeć na spokojnie w domu.
zakupiłem już drugą wiązkę bo myślałem, że gdzieś pękł przewód. niestety auto dalej nie odpala.
Sprawdzę dziś dokładnie ten przewód, może ten zakupiony też jest uszkodzony.
chyba że to coś innego.
[ Dodano: Sob Mar 16, 2013 10:12 ]
A możliwe, że po wymianie wiązki padł elektrozawór?
może czujnik położenia wału?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum