Wysłany: Sro Maj 01, 2013 08:55 [R420]Wymiana chłodnicy. otwory gdzie wylewa się płyn.
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam!
Wymieniłem chłodnice w Roverze 420. Nowa chłodnica ma dziwne wycięcia (dwa otwory). Stara chłodnica te otwory miała zaślepione. Podczas wlewania płynu chłodniczego gdy poziom w zbiorniczku wyrównawczym napełnił do żądanego poziomu, płyn zaczął się wylewać się przez te otwory.
Chłodnica jest NOWA! Czy jest to błąd fabryczny czy to normalne zjawisko?
Pilnie proszę o pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 01, 2013 08:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
tylko przy starej plastik jest fabrycznie zespawany, nie ma tam nic do wyłożenia/włożenia. a w NOWEJ jest otwór, który zapewne ma jakieś zastosowanie np. przy wysokiej temp. przegrzania płyn może tymi otworami wyparować pod ciśnieniem ?
proszę o pomoc. czy powinienem zwrócić tą chłodnicę? czy jest to normalne i zakleić te otwory jakiś masą plastyczną?
Układ chłodzenia jest układem zamkniętym, więc musi to być zaślepione.
Ja bym się nie bawił w klejenie tego, tylko skontaktował się ze sprzedawcą - może zapomniał dodać zaślepki do paczki..
w NOWEJ jest otwór, który zapewne ma jakieś zastosowanie np. przy wysokiej temp. przegrzania płyn może tymi otworami wyparować pod ciśnieniem ?
to są otwory pod włączniki wentylatorów, które mają zastosowanie w sdi, powinieneś kupić chłodnicę bez tych otworów a są takie przecież
staffer napisał/a:
Ja bym się nie bawił w klejenie tego, tylko skontaktował się ze sprzedawcą - może zapomniał dodać zaślepki do paczki..
nie dają do tego zaślepek, teraz to on musi albo wymienić chłodnicę na taką bez otworów, albo poszukać czujników i je tam wsadzić i zaślepić nimi dziury
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum