Wiatam. Jestem tu nowy Mam pytanie w zbiorniczku do płynu chłodniczego zbiera mi sie zmieszany olej , wszystkie węże sa zawalone tą mazią. Czy to poszła uszczelka pod głowicą? Jaki to koszt?
Wiatam. Jestem tu nowy Mam pytanie w zbiorniczku do płynu chłodniczego zbiera mi sie zmieszany olej , wszystkie węże sa zawalone tą mazią. Czy to poszła uszczelka pod głowicą?
raczej uszczelka a może pozostałości po HGF-ie jak wygląda korek od oleju ?
no korek od oleju nie wzbudza żabnych podejrzen no ale w zbiorniczku płynu chłodniczego to była masakra ja juz to wymyłem i węże też zastała mi jeszcze chłodnica.
leszczu,Leszczu mam takie pytanie mozesz mi powiedziec czy jesli znajduja mi sie slady oleju w płynie chłodniczym i mam masło w oleju to jest to uszczelka pod głowica czy moze to byc cos innego?
Witam.
Zauważyłem małe plamki oleju w zbiorniku. Płynu nie bierze, zbiornik od środka troszkę brudny...(4 miechy temu zmieszałem płyny, różowy z granatowym)Pod korkiem oleju i na bagnecie czysto, silnik się nie grzeje wszystko jest git. Czy olej mógł przedostać się do układu chłodzenia przez uszczelkę od kolektora ssącego? Bo miałem ją zmienianą jakiś czas temu...Mam nadzieję ze to nie HGF bo mieszkam w UK a tutaj skasują mnie pewnie więcej niż auto jest warte...
Z góry dzięki za odpowiedź.
_________________ Proste są dla szybkich samochodów
Zakręty dla szybkich kierowców!
Olej przez uszczelkę kolektora nie może się dostać do płynu. Jeśli w zbiorniczku rzeczywiście są ślady obecności oleju, to innej opcji jak czekający Cię wkrótce HGF nie ma.
lepiej zrobić to odrazu czy czekać na więcej objawów typu "majonez" lub ubytek płynu??I co z planowaniem głowicy?
Mam już na oku taki zestaw naprawczy:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum