Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witajcie , mam problem. Po podłączeniu kompa wyskoczył błąd 16 , czyjnik temperatury paliwa , za wysoki sygnał , usterka w obowodzie , komp pokazał -43stopnie gdzie go szukać i czy może dawać wymienione w temacie objawy ? Auto szarpie/przerywa podczas jazdy i także na wolnych obrotach .
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lip 24, 2013 12:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
nie znam diesla a tym bardziej rovera , samochód ojca i to ja muszę się nim zająć , mechanicy cuda wymyślają więc znalazłem was , jeszcze chwila poznam nazewnictwo to bedę wiedział czego szukać
[ Dodano: Czw Lip 25, 2013 08:13 ]
mówicie o wiązce czyli przejrzeć wszystkie kable dochodzące do pompy wtryskowej , poruszać nimi itp. ?
odpiąć, wyczyścić kostki - specjalne środki lub chociaż benzyna ekstrakcyjna itp. sprawdzić kable, przetarcia, załamania - wiązkę elektryczną silnika, ze szczególnym uwzględnieniem kostek przy pompie wtryskowej...
tak zrobię , wymiana czujnika temperatury paliwa nie zmieniła odczytów na kompie , z -43 zrobiło się -42:( , czyli raczej wiązka ? I to może ona odpowiada za szarpanie , jest ono rózne o różnym nasileniu z momentami świetnej jazdy
[ Dodano: Pią Sie 09, 2013 23:26 ]
Kruszan , szacun rover śmiga , zostało tylko połączenie czujnika temp paliwa w pompie wtryskowej , reanimacja wiązki tu nie pomogła , trzeba szukac dalej ale że nie przeszkadza więc czasowo zawieszam dziekuję za pomoc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum