Wysłany: Pią Lip 26, 2013 14:51 [ALL] Środki do czyszczenia wtryskiwaczy - stosujecie ?
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam wszystkich
Mam pytanko czy stosujecie środki typu STP dolewane do paliwa w celu oczyszczania wtryskiwaczy ? Jeżeli tak to z jakim skutkiem i jakie jest ryzyko uszkodzenia ? Czy warto to stosować zapobiegawczo ?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lip 26, 2013 14:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pią Lip 26, 2013 20:48
Jeśli pytasz o diesle to przy jakości paliwa jaką mamy na stacjach na pewno warto.
Ryzyka nie ma o ile nie jest to jakiś ceramizer, doktor czy inny czarodziej, a środek do czyszczenia wtryskiwaczy, który stosujesz zgodnie z przeznaczeniem i instrukcją producenta.
Z dobrych środków polecam Liqui Moly Diesel Spulung. Tanie środki sprzedawane na stacjach nie dają specjalnych efektów (chyba, że efekt placebo), a ich skład jest zbliżony do środków jakie są dodawane do paliw premium.
Wysłany: Pon Lip 29, 2013 15:12
Do 3 aut leję do baku co jakieś 7-8 tys. i do swojego podpinałem też bezpośrednio do pompy.
Od razu uprzedzam, że jak ktoś ma zasyfiony układ, kopci jak kotłownia to jednorazowa operacja pomoże tylko na czas kiedy środek będzie w baku.
Ja u siebie nic konkretnego nie stwierdziłem ale w związku z wakacyjną trasą i potrzebą zalania baku do pełna pomyślałem że przy okazji mógłbym zarzucić profilaktycznie sprawdzony środek tego typu jak stp czy lm
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum