kręciłem ... teraz to niestety nie odpowiem CI na to pytanie, R już od ponad 2 lat śmiga po lubelszczyźnie ... w każdym razie na 3 biegu ok 105km/h robił, bo sprint do 100km/h nie wymagał wrzucania 4 biegu.
_________________ Pozdrawiam - Brt
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sie 01, 2013 21:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 08 Sie 2011 Posty: 102 Skąd: Radom
Wysłany: Pią Sie 02, 2013 17:46
Brt napisał/a:
A SDi jak jedziesz na biegu, bez gazu i silnik kręci się powyżej 1300 obr/min, to komputer odcina całkowicie wtryskiwanie paliwa. Dopiero poniżej tej prędkosci obrotowej zaczyna ponownie wtryskiwać paliwo ale tylko tyle, żeby nie zgasło auto.
A czy podobna zależność istnieje dla benzynki? Wiem, że sterownik odcina paliwo jeśli stwierdzi duże podciśnienie w kolektorze.
Pomógł: 9 razy Dołączył: 30 Kwi 2013 Posty: 311 Skąd: Kraków
Wysłany: Sob Sie 03, 2013 08:17
Ja swoim na 5 biegu miałem 195 a jeszcze by coś może z niego wycisnął
Zrobie hamulce tył i kńcówkę drążka i przelecę się autostradką zobaczyć ile wycisnę z niego.
_________________ Z roverów się śmieją ale nie muszę przynajmniej pedałować.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum