Wysłany: Pią Paź 04, 2013 12:41 Prośba o pomoc [Rover 45] [Rover 75]
Na wstępie chciałbym się przywitać, bo to mój pierwszy post na forum.
Jako, że jesteście już posiadaczami Rover'ków chciałbym Was zapytać o zdanie na temat Rovera 45 i 75.
Co mnie interesuje:
szukam auta rodzinnego, nie do zapier****a więc nie musi być bardzo dynamiczny i szybki, za to zależy mi na tym żeby był w miarę bezpieczny, ponieważ niedawno urodził mi się syn oraz pakowny żebym mógł zmieścić wózek do bagażnika i oczywiście w miarę oszczędny. suma jaką mamy do wydania to ok 8000zł
I tu pojawia się pytanie czy te które znalazłem na otomoto są warte uwagi?
Ewentualnie powiedzcie mi czy jest jakaś w ogóle szansa na kupno dobrego egzemplarza w cenie do 8000zł? I czy wybór diesla jest dobrym wyborem, bo naczytałem się, że silnik 2.0 d w R75 jest bardzo dobry bo od BMW, ale nie znalazłem zbyt wielu informacji o dieslu w R45
Z góry bardzo dziękuję za pomoc i pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 04, 2013 12:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Pią Paź 04, 2013 13:57
Jesli chodzi o diesla to jakos czesciej mi sie wydaje ze padaja te z 75ki niz z 45ki, prosty silnik jak budowa cepa, nie to co konstrukcja BMW. 75 bedzie chyba bezpieczniejsze, ale 45 za to szybsze (po tuningu ale to grosze) i generalnie ja np 45 bym mogl rozwazyc, mimo iz brzydsze, jednak 75 za chiny ludowe bym nie kupił bo to są ogromne koszta eksploatacji jak na moj gust.
bociannielot, a nie wiesz może jak wygląda sprawa zabezpieczenia anytokorozyjnego ? w 75 podobno jest dobrze zrobione a 45 ? bo 45 to prawie civic ? a wcześniej miałem civica V i powiem Ci, że z progów jak go sprzedawałem to nie było już co zbierać nawet i tego się trochę boję
dziękuje Wam za podpowiedzi, chyba zostanę jednak przy R 45 tym bardziej, że wnętrze znajome z Hondy Jeszcze 2 pytania w takim razie co lepiej diesel czy gaz ? I czy on ma komputer pokładowy tzn pokazuje spalanie itp ? bo widziałem aukcje, że piszą, że jest komputer a instrukcji od R45 nic takiego nie znalazłem.
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Pią Paź 04, 2013 15:08
bagir napisał/a:
bo widziałem aukcje, że piszą, że jest komputer a instrukcji od R45 nic takiego nie znalazłem.
Bo na aukcjach różne dziwne rzeczy piszą .
bagir napisał/a:
co lepiej diesel czy gaz ?
Ja Ci powiem że diesel, za co mnie pewnie wszyscy HGF-seriowcy zjadą .
K-seria (bena) łapie HGF - uszczelkę pod głowicą szlag trafia i nie ma na to reguły czy padnie(ew. kiedy) czy nie. Diesel pancerny - potrafi pompa paśc, mi się to przytrafiła w pierwszym a i tak kupiłem pare lat później drugiego diesla .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum