Wysłany: Sro Paź 09, 2013 18:54 [R75] W czasie jazdy drganie pedalów
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: 2000
Witam.
Ostatnimi czasy pojawił się problem z drżącymi pedałami sprzęgła, hamulca i gazu. W czasie jazdy koło 80-90 km/h czuć straszne wibracje i nie wiem z czym to może być związane. Opony są ok a droga równiutka.
Druga sprawa to problem z hamulcami. Ogólnie wszystko wygląda dobrze, ale przy bardzo niskich prędkościach i wduszeniu hamulca załącza się ABS.Nie jest ślisko, a podjazd do innego auta w korku wiąże się z ryzykiem:)
Z góry dziękuję za pomoc.
Ostatnio zmieniony przez wschodni Pią Paź 18, 2013 18:45, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 09, 2013 18:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 36 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1654 Skąd: wieluń
Wysłany: Sob Paź 12, 2013 17:46
najprościej to oscyloskopem lub komputerem można sprawdzić pierścienie,można też kartką papieru z zeszytu ale to już trzeba wymontować piaste aby mieć dostęp do pierścienia, jeśli abs łapie na końcu hamowania (20 do 30km/h) i nie zaświeca sie kontrolka ABS to pierścień jest uszkodzony lekko w jednym miejscu lub opiłki metalu zakłócają poprawny odczyt
_________________ -DIAGNOSTYKA I NAPRAWA PIECY I STEROWNIKÓW WEBASTO !
-NAPRAWA SILNIKÓW WENTYLATORA CHŁODNICY W ROVER 75
Wysłany: Pią Paź 18, 2013 18:44
Chyba jednak z czujnikiem jest coś nie tak. Dzisiaj miałem okazję przejechać się po lekkich wertepach i zapalił się ABS. Jak wyjechałem na gładką nawierzchnię, zgasiłem auto i ruszyłem do przodu, a ABS zgasł.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum