Zaraz, zaraz. Powolutku. Tak to można mierzyć spalanie kosiarki spalinowej. W R200 nie ma nawet lampki rezerwy, więc jak Ty ustalasz ten moment spalenia tych 5 litrów? Takie mierzenie jest niemiarodajne.
Poczytaj sobie chociaż kilka podobnych tematów na forum i wyciągnij odpowiednie wnioski.
Witaj Adrian tym razem sprawdzilem to w taki sposób- zatankowalem w bańkę 15l paliwa. Jezdzilem samochodem do pierwszego szarpnięcia, co oznaczało brak paliwa, dolałem owe 15l i znów w cyklu mieszanym, przy zmianie biegów do 2,500 obr przejechalem 96km, i co dalej
[ Dodano: Czw Sty 09, 2014 11:08 ]
Wcześniej jezdziłem Focusem 2.0 i w życiu mi tyle nie spalił benzyny chyba ze przy ostrym gnieceniu więc na bank jest cos nie tak
Arti03, ogólnie to mój 8V w trybie mieszanym bierze około 7 litrów... Ale gazu.
Sprawdź dokładniej, w razie czego pierwsza do kontroli pójdzie sonda lambda lub czujka temperatury silnika na komputer - są dwie, ta do kokpitu może podawać temperaturę roboczą, a ta od komputera jest uszkodzona i auto cały czas myśli, że ma zimny silnik, przez co podaje zbyt bogatą mieszankę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum