a czy Ty masz 150km i dwa litry o których była mowa czy tez raczej 2,5 kv6? hmm?
no v6 ma nieco więcej pojemności ale chciałem pokazać że i V6 potrafi mało spalić
bociannielot napisał/a:
a no i oczywiscie nie dopisales ze orpocz nizszej masy miales tez szpere a w ogole temat nie byl o 1.8vvc ale co tam
szpera nie ma znaczenia przy ściganiu z rolki.
spalanie w 1.4 i 1.8 miałem takie samo różnica była znikoma.
Widzę że Ty tutaj rządzisz i zabraniasz mi się wypowiedzieć to ok nie piszę nic już w temacie.
Nie mam zamiaru się kłócić z krzykaczami i prowokatorami
_________________ Pozdrawiam Kozik
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lut 21, 2014 19:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Pią Lut 21, 2014 19:58
Kozik napisał/a:
szpera nie ma znaczenia przy ściganiu z rolki.
diesel ma słaba trakcje, przy ruszaniu moze byc klopotliwe... nie pisales ze chodzi o sciganie z rolki
Kozik napisał/a:
Nie mam zamiaru się kłócić z krzykaczami i prowokatorami
przeciez ja Ci nie kaze tego robic ale piszac
Kozik napisał/a:
Widzę że Ty tutaj rządzisz i zabraniasz mi się wypowiedzieć
sam zachowales sie jak prowokator i krzykacz, wypunktowalem Ci ladnie punkt po punkcie pare rzeczy to znaczy ze jestem prowaokatorem i krzykaczem?, dobre sobie, no ale ok Kozik, jestes od dzis mym guru i masz zawsze racje bo tylko Ty mozesz miec racje a inni sie myla i nie moga zwracac Ci uwagi na pewne niescislosci w Twoich wypowiedziach...
Pomógł: 8 razy Dołączył: 18 Sty 2014 Posty: 287 Skąd: Polska
Wysłany: Czw Mar 06, 2014 15:53
Clint, kupuj tylko benzyniaka, jeśli masz możliwość ( kase) to sam załóż instalacje. Diesel zje Cie z kopytami, wystarczy spojrzeć na dział z poradami technicznymi. Większość problemów opisują Ci co maja diesla. O porannym odpalaniu w zimę nawet nie wspomnę. Napiszę szczerze, że na pierwsze auto nie polecam Ci rovera. Z pewności trochę go obdrapiesz podniszczysz, a jak trafisz na felerny egzemplarz to możesz się zrazić. Lepiej kupić coś prostszego i może nawet mniejszego, ale to tylko moja opinia. Pozdrawiam
_________________ Lubię roverki, jeszcze bardziej rowerki.
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Czw Mar 06, 2014 16:11
paolinio napisał/a:
Clint, kupuj tylko benzyniaka, jeśli masz możliwość ( kase) to sam załóż instalacje. Diesel zje Cie z kopytami, wystarczy spojrzeć na dział z poradami technicznymi. Większość problemów opisują Ci co maja diesla. O porannym odpalaniu w zimę nawet nie wspomnę. Napiszę szczerze, że na pierwsze auto nie polecam Ci rovera. Z pewności trochę go obdrapiesz podniszczysz, a jak trafisz na felerny egzemplarz to możesz się zrazić. Lepiej kupić coś prostszego i może nawet mniejszego, ale to tylko moja opinia. Pozdrawiam
zapraszam do mnie, najlepiej przy -20 i poniżej chciałbyś żeby Ci tak auto w benzynie odpalało nie wydaje też na swojego diesla więcej niż np na poprzednią benzynę z gazem, ale co tam - DIESEL TO ZUO o_O
co Ci ludzie ostatnio tu wymyślają to ja nawet nie...
Pomógł: 8 razy Dołączył: 18 Sty 2014 Posty: 287 Skąd: Polska
Wysłany: Czw Mar 06, 2014 18:22
bociannielot, Wyraziłem swoją opinie co też zaznaczyłem w poprzednim poście, nie musisz się z nią zgadzać. Co do zapalania to moje auto bardzo dobrze pali zarówno w zimne jak i w ciepłe dni, podobnie jak moje poprzednie auta. A propos tych niby dziwnych rzeczy co ludzie tu wypisują. Wypisują swoje doświadczenia i innych co należy uszanować, a nie sugerować,że coś z nimi nie tak. Wyraziłem swoją opinię.
_________________ Lubię roverki, jeszcze bardziej rowerki.
Kozik, No to powiem ze spalanie gazu w tym vvc wyszlo ci kozackie bo jednak 9l gazu to mega roznica od diesla:D Wiadomo na forum sa zwolennicy diesla i benzy, ludzie kupuja to co uwazaja za lepsze;p benzyna fajna kultura pracy cisza a diesel traktorek:D
paolinio,
Nie ma jakiejś normy ze diesle sie bardziej psuja jakims cudem przez 2 lata silnik nie wymagal odemnie zadnych wymian;p
Jeżeli mówisz o problemie aby odpalic diesla w zime owszem jest ten problem jak swiece sa !@!$# i sam przy -25 musialem chwile krecic jednak przy sprawnych swiecach i innych pierdolach ten silnik pali od strzala;p
Jednak jezeli chodzi o spalanie w trasie przykladowo mozna rozpedzic benzyne 1.4 do 160 i 2.0idt i sprawdzic ktory spali sporo mniej moim zdaniem ten drugi....
Konczac moim zdaniem oba silniki maja swoje walory i nie mozna skreslac zadnego z nich;p
Tak o tego mi chodziło. Nawet nie zauważyłem, że nie ma klimy. Niestety tak szukam i szukam i Roverkow 45 w gazie w miarę blisko mojego rejonu jest stosunkowo mało. Postanowiłem więc dodać również opcję samej benzyny i wtedy założyć gaz ale warunek jest taki, że Roverek musi byc wtedy w stosunkowo niskiej cenie. Wrzucę kilka linków i poproszę Was drodzy forumowicze o ocenę poszczególnych aut oczywiście w miarę możliwości z opisu i zdjęć
Jednakże dzwoniłem dziś również do pewnego gościa ze Słupska i jego auto wydaje mi się o wiele pewniejsze no i wolałbym sedana. Prosiłbym o porównanie dwóch ofert.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum