Czyli mówisz bez wyważania składasz? Zestaw naprawczy z tego linku co podawał Markzo? Daj znać jak złożysz jak to chodzi bo sam się przymierzam na dniach do takiej operacji
Koniecznie dajcie znać jak hula, ja mam dwie turbiny, jedna lała i druga zaczęła, widać jak kopci na niebiesko... wczoraj miałem problem bo odpaliłem i nie chwycił na wszystkie gary, a po chwili zaczęło się za mną robić niebiesko, widocznie musiał się zebrać ładnie olej, ubytków na bagnecie jako tako dużych nie widać... prawie, że nic. No nic zamawiam zestaw naprawczy do turbo i jazda Powiedzcie mi jeszcze czy turbo może przepuszczać płyn chłodzenia? Bo nie widzę ubytku ale mam zawór upustowy hksa i stroną wylotową w stronę silnika koło kopułki i tam czasami jest lekko zaolejony i ma takie kropeczki zielonkawe jakby turbo pluło i płynem i olejem? Aha i zestaw naprawczy z tego sklepu Alpha? Pisałem tam i zestaw do naszej turbo 89 + 25 przesyłka
PS
Co do turbin jak wspominałem mam dwie, oby dwie pompują, ale plują olejem, jedną rozkręciłem muszle w niej i widziałem, że wirnik od strony zimnej ma ukruszone końcówki, może tak być? Turbo pompuje ciśnienie normalnie Widziałem również do kupienia wirniki do naszej turbo za bodajże 200zł wyważony od razu
Ale to są raczej objawy uszkodzonej uszczelki pod głowicą/głowicy... Chociaż pewnie, że turbo może babrać płyn chłodniczy bo przecież masz podłączenie turbiny pod chłodnice
Co do zestawu to tak... 89 + 25.. Ja właśnie tyle w piątek zapłaciłem ^^
A co do cześci to u nich kupisz wszystko bo już gadałem.. Kwestia tylko kasy ale kompletny remont turbiny na wszystkich nowych częsciach wyjdzie Cie taniej niż podstawowa regeneracja w firmie..
A powiedź mi jeszcze jaki masz blow ? Ori HKS czy ten allegrowy HKS Style ? Bo kumpel w CRX Turbo ma go i nie narzeka ale np. tak jka gadałem z Markiem to u niego allegro blow puszcza ciśnienie.. . A chciałbym aby coś mi gwizdało pod maską .. Jak masz HKS Style to zgadamy sie potem na PW
Najgorsze jest to że byłem dzisiaj w 2 sklepach za nasadką do grzechotki długą i jest wszystko.. Poza 15 .. W takim tempie to ja na czerwiec sobie to turbo zrobie..
Mam tego z allegro. Nie wiem czy puszcza, ale gwiżdże fajnie albo inaczej gwizdało bo teraz to zauważalnie mniej bo turbo zaczęło lecieć olejem i zamiast gwizdać potrafi splunąć różnie bywa ale jak się mocniej przypiłuje to gwiżdże i powiem Ci fajnie, aż uśmiech na twarzy Co do uszczelki pod głową, masła na korku nie ma olej nie miesza się z płynem, płynu nie ubywa jedynie mnie zmartwił ten nalot w tym miejscu. Obrócę hksa w drugą stronę i zobaczę tylko tam mało miejsca jest przeszkadza trochę filtr powietrza
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum