Wysłany: Sob Mar 15, 2014 14:42 [R214si 16v 95r] Pompa wspomagania, awaria na drodze.
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1995
Witam,
mój rover ostatnio daje mi się we znaki..... tym razem problem dotyczy pompy wspomagania, a mianowicie części zaznaczonej w czerwonym kółku.
Jechałem dzisiaj z moją kobietą, staneliśmy na chwile na stacji (silnik ciągle pracował)
i spadł pasek (zsunął się, nie jest przerwany). Ta część z obrazka strasznie się wysuneła. Wrzuce za pare godzin podglądowe foto. Powiedzcie mi panowie, co to za kółko jest.....
Zapewne napinacz to jest jakiś, jeżeli wyskoczył mi na pare ładnych cm- co to może oznaczać?
no ze sie zepsuł
zatarło sie pewnie łożysko, jak dobrze pamietam, to u nas, zostało to zastąpione w całości zwykłym łozyskiem o wymiarach podobnych do tego koła, ale wtedy to były inne czasy i za taką rolke krzyczano 400zl
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum