Wysłany: Pon Kwi 21, 2014 16:10 [k-series] Znów wyrwało mi wąż z króćca
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2001
Witam znów poleciał wąż od tego króćca nie wiem co jest odpowietrzałem pare razy niby było oki przez 2 dni a dzis poleciał znów 2 raz wcześniej około czwartku głowica była sprawdzana itp
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 21, 2014 16:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Możesz poszukac tez od Land Rovera Freelandera 1.8
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Oki znalazłem zacenili sie 10 Euro ale mają w tym sklepie wszystkie części do mg itp jak tam byłem bo mam tam 70km to znalazłem sie chyba w raju a teraz czekam na przesyłkę oby to był ten korek
Siema, mam podobny problem. Wymieniłem korek (na taki zwykły zamiennik za 20zł) i przez tydzien było ok, ale jak sie zrobiło troche cieplej i właczyłem klime to wywaliło znowu węża z chłodnicy.
W jaki sposób sprawdzić czy korek działa prawidłowo? Moge np. podłaczyc kompresor pod układ i zwiękaszjąc stopniowo cisnienie sprawdzać czy bedzie puszczał? przy jakim cisnieniu zaworek w korku powinien puścić?
Niestety problemu nie udało mi sie do końca rozwiązać. kupiłem juz chyba ze trzy nowe korki - 2 nie trzymają cisnienia w ogóle (zamiennik do rovera, drugi do freelandera) , przez co płyn sie gotuje i wypluwa mi go przez korek.Trzeci za to owiera sie dopiero przy cisnieniu prawie 3bary, przez co cisnienie robi sie niekiedy za wysokie. Wszystkie korki mają oznaczenia 140, powinny sie otworzyc przy cisnieniu ok 1bar.
Wie ktoś moze gdzie mozna kupić porządnie działający korek?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum