Linki już rafalmis podał. Cena na ebay-u niestety nie zachwyca, w przeliczeniu na nasze w historii ebay znalazłem, że najtaniej poszły za £35, a max był za £87 czyli rozpiętość od 180 (czyli jeszcze akceptowalna) do 450 (za 4 kawałki używanego chromowanego plastiku to jednak dużo) PLN.
Zatem chyba lepiej będzie rozejrzeć się za tym w kraju. Może ktoś ma dostęp do szrotu, gdzie roverki rozkładają i jest szansa, że nie będą wiedzieć co mają i dadzą w normalnej cenie?
_________________ "Mówisz, że możesz - to możesz. Mówisz, że nie możesz - to nie możesz.
Więc sobie wybierz."
wellman, na szrocie to wyrwać to jak wygrać 6 w totolotka, przy tak małej ilości 75 i jeszcze mniejszej wersji z tymi podkładkami
widziałem, że kiedyś forum (parę lat temu) brytyjskie robiło zamówienie to zebrali parędziesiąt osób bez problemu więc to musi być na prawdę wyjątkowo rzadki temat
jak by coś to ja się piszę jak by się to jakoś udało skręcić z ebaya może jak byśmy zamówili kilka zestawów to by było taniej? tylko kto może mieć nawet w uk kilka zestawów
EDIT: najlepsze jest to, że w tej chwili jest prawie 50 funtów za te podkładki, a one są porysowane i to całkiem mocno także masakra 250 zł za taki stan
Cena faktycznie powala, ale tak sobie myślę czy mając jedną sztukę bo wszystkie są chyba identyczne i nieco fachu w rękach nie szło by zrobić czegoś takiego bądź z plastiku bądź z żywicy i szpachli a na koniec chrom narzucić...myślę że skoro da się uformować zderzaki i inne owiewki z mat to taki kapselek nie zrobiłby wrażenia.
Oczywiście przy większym zamówieniu
nie pamiętam już dokładnie szczegółów, ale chyba angielskie forum właśnie tak to zamawiało, bo inaczej po co by mieli robić listę? każdy by sobie mógł sam zamówić i już - nie jestem pewien do końca, ale kojarzę, że tak było (dawno to czytałem)
Też się nad czymś podobnym zastanawiam. Gdyby zdobyć jedną i zamówić "klon" w jakiejś firmie, co wyrabia elementy z tworzyw sztucznych. Myślę, że na nasze potrzeby (kilkanaście sztuk, a może więcej) byliby skłonni dać akceptowalną cenę. Tylko... najpierw trzeba mieć taki element.
_________________ "Mówisz, że możesz - to możesz. Mówisz, że nie możesz - to nie możesz.
Więc sobie wybierz."
Myślę że jeden element to nie problem....i myślę że kilkanaście to kompletów można nawet zamówić biorąc pod uwagę wzrastającą popularność R75 bo kilkanaście szt to zaledwie 3-4 auta
Pardon, racja - to był skrót myślowy - miałem na myśli oczywiście kilkanaście kompletów
Jak dotąd rozesłałem zapytania po gościach z allegro, którzy mają elementy blacharskie z R75 (niekiedy na zdjęciach nawet były widoczne te podkładki chromowane), ale albo odpowiadali, że już tego nie mają albo nie odpowiadają wcale (może mają alergię na maile, jakoś w przyszłym tygodniu podzwonię).
Więc sobie wybierz."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum